Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие посланика на Латвия

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие посланика на Латвия
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова прие посланика на Латвия

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри посланика на Латвия в България Едгарс Бондарс на прощална среща във връзка привършване на неговия мандат.

На срещата беше разисквано развиването на двустранните връзки на двете страни и бяха обрисувани сфери за бъдещо съдействие.

„ Приветстваме по-нататъшното усилване на двустранния политически разговор и усилване на българо-латвийското съдействие във всички области от съвместен интерес “, съобщи заместник-министър Петрова и благодари на дипломат Бондарс за работата през неговия мандат. От своя страна той насочи покана от името на Министерство на външните работи на Латвия за посещаване на министъра на външните работи Теодора Генчовска в Рига като добра опция за подсилване на политическия разговор сред страните.

Събеседниците разискаха идната среща на върха на Инициативата „ Три морета “, чийто хазаин тази година е Латвия. Посланикът показа програмата на събитието и благодари за оказаната помощ по подготовката й на българската страна, която беше предишен хазаин през 2021 година „ За България Инициативата „ Три морета “ е приоритет, ние ще продължим да сме дейна част от процеса на районна консолидация “, изясни заместник-министърът.

Сред тематиките на диалог бяха отбелязването на 100-годишнината от определяне на дипломатически връзки сред България и Латвия, присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване, и подготовката на страна ни за приемане в Шенген.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР