Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров Сергей

...
Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров Сергей
Коментари Харесай

Сергей Рябков: Не изключвам да се стигне до конфликт Русия-НАТО

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров Сергей Рябков счита, че е доста евентуално в бъдеще да има въоръжен спор сред неговата страна и страните-членки на НАТО (Северноатлантическия алианс), написа УНИАН.

В изявление за съветското издание " Известия " Рябков акцентира, че " изборът зависи напълно от позицията на НАТО ". В същото време той твърди, че Русия била подготвена да „ пази “ своите „ национални ползи “ по всевъзможен начин.

" Не мисля, че връзките сред Русия и НАТО ще бъдат възобновени под една или друга форма в обозримо бъдеще. Това е изключено както от кардинални, по този начин и от практични съображения ", добави заместникът на Лавров.

Според него, в случай че някой в западните страни счита, че руснаците имат потребност от сходни връзки, „ че в един миг те ще желаяме тяхното възобновяване, то това е огромна илюзия “.
Как наподобяват в този момент връзките Русия-НАТО
След като Руската федерация окупира Крим и нахлу в част от Донбас, страните-членки на НАТО поддържаха Украйна и връзките на Алианса с Москва започнаха бързо да се утежняват.

Украйна е декларирала в конституцията си желанието си да се причисли към Алианса. Руските управляващи изрично се опълчиха на този избор, след което Руската федерация стартира пълномащабно навлизане в Украйна.

Лидерът на фракцията „ Слуга на народа “ Давид Арахамия сподели, че при започване на нашествието съветските управляващи са дали обещание да сложат завършек на пълномащабна война, в случай че Киев се откаже да се причисли към Алианса, само че надали може да се има вяра на изказванията на представителите на Руската федерация.

В началото на октомври ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер съобщи безапелационна, че Алиансът счита Русия и терористичните групировки за най-голямата опасност.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР