Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обвини САЩ,

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков обвини САЩ,
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в опит да провалят инициативата ѝ за мир в Сирия

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков упрекна Съединени американски щати, че разпространяват непотвърдени информации за офанзиви с химически оръжия в Сирия, с цел да хвърлят сянка върху мирните начинания на Русия, оповестява " Ройтерс ".

Русия е хазаин на мирни договаряния за Сирия в черноморския курорт Сочи през идната седмица, като някои сирийски опозиционни фигури обявиха, че Москва ще се опълчи на мирните начинания на Организация на обединените нации.

Рябков разяснява в изявление за съветската организация " Интерфакс ", че Съединени американски щати разпространяват " манипулативни, непотвърдени информации " за хипотетично потребление на химически оръжия в Сирия, с цел да попречат на напъните за мир на Русия.

Коментарите на Рябков пристигнаха ден откакто американският държавен секретар Рекс Тилърсън съобщи, че Москва " носи изключителната отговорност за жертвите " на нова хипотетична химическа офанзива край сирийската столица Дамаск.

Междувременно турските войски и присъдружните им бойци от Свободната сирийска войска не престават настъплението си против следения от сирийските кюрди анклав Африн в Северозападна Сирия, срещайки корава опозиция от подкрепяните от Съединени американски щати " Отряди за национална отбрана ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР