Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев приветства българските младежки делегати

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев приветства българските младежки делегати
Коментари Харесай

Младежките делегати на България към ООН с фокус върху качествено образование и достойна работа

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев приветства българските юношески делегати на Организация на обединените нации на брифинг, който се организира по традиция през декември в Министерството на външните работи.

„ Вие би трябвало да сте хората, които създавате ритъма – обърна се към младежите Георг Георгиев. – Не забравяйте езика на младите. Вие би трябвало да сте представителите, тъй като сте прогресивни, енергични, новаторски, способни да насочите силата си в положителна посока и да постигнете доста. “

На брифинга в Министерство на външните работи участваха дипломати и представители на отрасловите дирекции в министерството, специалисти от Министерство на младежта и спорта, представители на Управителния съвет на Дружество за Организация на обединените нации в България и сътрудници от неправителствени и юношески организации – Българска платформа за интернационално развиване (БПМР), Национален юношески конгрес (НМФ), Асоциация за подкрепяне на академичната общественост (АПАО) и съдружие “Национална младежка карта”.

В представянето си младежките делегати с мандат 2018-2019 година Дилиян Манолов и Явор Гочев подчертаваха върху акциите, които са провели – „ Умения и работа на 21 век “ и „ Организация на обединените нации речник “. Целта на самодейностите им бе да запознае младежите с 13 умения на 21 век, които ще бъдат от изключителна значимост за дейното включване в обществения живот, както и да показа на хората по един наличен метод значими изрази и думи от речника на дипломатите, работещи в Организация на обединените нации.

Отличната последователност сред поколенията юношески делегати ще бъде ознаменувана от организирането на взаимна онлайн полемика, отдадена на Организация на обединените нации, в която присъединяване ще вземе Лъчезара Стоева, шеф отдел „ Икономически, финансови и административни въпроси на Организация на обединените нации “ в дирекция „ Организация на обединените нации и съдействие за развиване “ към Министерство на външните работи, а по време на мандата на Дилиян и Явор заемаше длъжността на Заместник непрекъснат представител на България в Организация на обединените нации.

Богомила Корманова и Минко Даскалов показаха елементи по отношение на присъединяване си в Трети комитет по обществени, филантропични и културни въпроси, където по време на откриването направиха изявление от името на българските младежи. Изказването бе основано на извършена онлайн анкета измежду над 10 хиляди души, където 1239 млади дадоха публичност на своите паники и рекомендации. Акцентът бе върху потребността от симбиоза сред качественото официално и неофициално обучение, които да бъдат на практика ориентирани за задачите на достойната и удовлетворяваща работа. Богомила и Минко споделиха за присъединяване си по време на договарянията по правене на новата Младежка резолюция с поддръжката на Постоянното посланичество на Република България към Организация на обединените нации, на които бяха овластени да защитят ползите на младите. Те показаха и резултатите от съпътстващото събитие, което проведоха на интернационално равнище в Ню Йорк с Република Ирландия, на тематика „ Достойна работа със смисъл “, на което участваха над 40 юношески делегати, представители на Международната организация на труда и Европейския юношески конгрес. Акцент бе подложен и върху включването за първи път на български юношески пратеник в формалната делегация на страната ни за Срещата по дейности за климата, както и присъединяване му в събития, съпътстващи Срещите на високо ниво при започване на 74-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

В умозаключение Минко и Богомила показаха качественото обучение и достойната работа като техен главен приоритет, който може да бъде реализиран точно посредством адресиране на тези два аспекта дружно. За задачата младежките делегати за 2019-2020 ще провеждат акции и събития по отношение на съвременни и сполучливи училищен практики, работилници по отношение на достойната работа, кариерни полемики с младите и взаимна работа с сътрудници. Това ще бъде подкрепено от осведомителни бюлетини по отношение на тематиките на здраве и околна среда, както и показване на най-новите отчети по отношение на Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации за по-широка осведоменост на българските младежи по международните провокации и достижения.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР