Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е на посещение

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е на посещение
Коментари Харесай

Георг Георгиев се срещна с изпълнителния директор на Световния търговски център във Ванкувър

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е на посещаване в Канада, разиска опциите за икономическо съдействие с изпълнителния шеф на Световния търговски център във Ванкувър Остин Наирн. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

„ Потенциалът за партньорство и развиване на икономическите и капиталови връзки с Британска Колумбия и по-специално с Ванкувър, е доста огромен “, съобщи Георг Георгиев пред Остин Наирн. Двамата се съгласиха, че единствено посредством взаимно опознаване на вероятностите за разширение на взаимната търговия могат да се доближат нови пазари и вложения.



Заместник-министър Геоергиев и Остин Наирн разискаха Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Канада (CETA) и въздействието му върху двустранните търговски и стопански връзки. „ CETA мина първо четене в българския парламент и в най-скоро време чакаме да бъде прегледана и на второ “, уточни Георг Георгиев. Той добави, че чака СЕТА да даде опция на България и Британска Колумбия да разширят експортните си дестинации. „ Силата на районните стопански системи зависи от това да има достъп до постоянни и предвидими търговски сътрудници, каквато е България “, сподели Георгиев.

Георг Георгиев и Остин Наирн идентифицираха сферите, в които България и Канада биха имали капацитета за положително партньорство и бизнес благоприятни условия, измежду които професионалните услуги, филмовата промишленост, осведомителните технологии, туризма, хранително-вкусовата индустрия.

„ Туристическите услуги, които нашата страна предлага са доста и разнородни, като единствено за предходната година, да вземем за пример, туристите, посетили столицата ни неведнъж надвишават броя на личното ѝ население “, сподели Георгиев – „ България е и водещ производител на автомобилни елементи за европейския пазар – редица съставни елементи са създадени точно в нашата страна. “

„ Впечатляващ е капацитетът на страната Ви и триумфите, които сте постигнали “, акцентира Остин Наирн пред Георг Георгиев. Заместник-министърът на външните работи и изпълнителният шеф на Световния търговски център във Ванкувър разискаха и опцията за образуване на бизнес конгрес с присъединяване на компании от Британска Колумбия, за показване и взаимно опознаване на пазарите на двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР