Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева взе участие в откриването

...
Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева взе участие в откриването
Коментари Харесай

Министерството на туризма участва в конференция по повод Международния ден на мавруда – 26 октомври

Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева взе присъединяване в откриването на конференция във връзка Международния ден на мавруда – 26 октомври.

Събитието е проведено от Българска асоциация на винените експерти под егидата на Министерство на туризма и Министерство на земеделието на Република България. В интернационалната конференция и последвалите полемики, които се организираха в Регионалния център за модерни изкуства – Топлоцентрала, се включиха и специалисти от Министерството на туризма.

Заместник-министър Модева честити празника на експертите и поздрави уредниците като съобщи, че сходни начинания предизвикат полемика за смисъла на локалните сортове за развиването на народен винен бранд и винен туризъм в България.

Организирането на сходен вид събития е в унисон с напъните на Министерството на туризма да разпространява българската обичайната национална кухня и самодейностите, допринасящи за развиването на кулинарния, винения и културния туризъм у нас. По този метод се обогатява добавената стойност на комбинирания туристически артикул на страната ни и се подтиква националната стопанска система, като се извършва една от задачите на министерството – България да се трансформира в разпознаваема и мечтана целогодишна дестинация.

Проф. Модева акцентира, че страната ни има капацитет да бъде водеща туристическа дестинация, обвързвана с винения туризъм, само че би трябвало да се акцентира на качествената таргетирана реклама на продукта. По нашите земи се носят доста митове за мавруда и производството му е част от битието и културата на българина. Със своите антични ритуали и развиване от епохи, лозарството и винарството е нещо, с което освен би трябвало да се гордеем, само че и да използваме в рекламните известия, които изпращаме към другите аудитории. „ Предстои доста работа, обвързвана с възстановяване на имиджа на бранд България, като това можем да го реализираме единствено посредством взаимна работа с сектора и качествени специалисти, които да провеждат и приложат в деяние верните тактики и решения “, акцентира заместник-министър Модева.

Международният ден на мавруда е годишно винено събитие, което способства за популяризирането на българското вино и винения туризъм измежду локални и задгранични консуматори. Посветен на виното по нашите земи и наименуван на един от най-ценените и остарели български сортове, Международният ден на мавруда е самодейност, която има за цел да сътвори мотив за сериозен интерес към българското лозарство и винопроизводство, да открои забележителната естетика сред хилядолетни обичаи, новаторски технологии, качество и стилово многообразие на виновността, създадени в България.

В рамките на самодейността се организира и поредност от три тематични градски винени фестивала URBAN WINE FEST. Два от тях към този момент се състояха – във Варна на 15 октомври и в Пловдив, на 22 октомври. Тази събота, 29 октомври, столичното Ларго ще се трансформира в последната локация, където ще е кулминационната точка на празника – URBAN WINE FEST София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР