Заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев и държавният

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев и държавният
Коментари Харесай

Министерствата на труда на България и Германия обсъдиха гарантирането на правата на мобилните работници

Заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев и държавният секретар на Федералното министерство на труда и обществените въпроси на Германия Ролф Шмахтенберг разискаха опциите за задълбочаване на съдействието сред двете институции за гарантиране на правата на мобилните служащи и обективна трудова подвижност.

Двамата участваха в конференция, на която бяха регистрирани резултатите от осъществяването на работната стратегия за партньорство сред министерствата на труда на България и Германия за интервала 2021-2022 година, която се организира в Берлин. В българската делегация участваха специалисти от Министерството на труда и обществената политика, Агенцията по заетостта, Главната ревизия по труда и Националната комисия за битка с трафика на хора.

Заместник-министър Кръстев даде висока оценка на досегашното съдействие сред институциите, в границите на което са извършени 8 видеоконференции, на които са разисквани тематики, свързани с трудовата подвижност, трудовите инспекции, битката с трафика на хора, общественото обезпечаване, както и опциите за справяне с актуалните провокации през стопанската система и пазара на труда. В резултат на взаимната ни работа имаме добре построена мрежа сред екипите на двете страни, която включва и партньорство с консултантски центрове в Германия, които работят в интерес на жителите.

Заместник-министър Кръстев показа ограниченията на Агенцията по заетостта и Главната ревизия по труда за информиране на служащите, които желаят да работят отвън България, за изискванията на живот и труд в определената от тях страна и предлагането на тествани и сигурни работни места. Той подчертава и върху ограниченията за подкрепяне на трудовата интеграция на украинските бежанци в България.

В конференцията участваха още изпълнителният шеф на Европейския орган по труда Козмин Боянджиу и шефът на Офиса на Международната организация на труда в Германия Анете Нидерфранке.

В рамките на визитата в Берлин заместник-министър Иван Кръстев организира среща и с посланика ни в Германия Елена Шекерлетова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР