Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, заедно с

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, заедно с
Коментари Харесай

Зам.-министър Крумова: Отчитаме по-малко разходи за отопление в санираните блокове

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова, дружно с кмета на община Белене Милен Дулев откри актуализирания блок 4/43 в града. Жилищната постройка е актуализирана с над 803 хил.лв., обезпечени по Програмата за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания.

„ Програмата е значима за нас, тъй като реализира резултати, най-важният от които възстановяване на жилищните условия и енергийните характерности на домовете ", уточни заместник-министър Крумова след освещаването на постройката. По думите й в приключените предходната година блокове в цялата страна има съществени спестявания, което се отразява и на приходите на семействата.

„ Наша задача е да продължим програмата. Работим за нейната оптимизация и търсим разновидности за дълготрайно благоустройство на жилищните условия на територията на цялата страна, тъй че от подобрението на енергийните условия да могат да се възползват повече жители, в това число и живеещите в еднофамилни здания ", сподели още заместник-министър Крумова.

Ремонтните действия са осъществени върху разгъната застроена повърхност от 4267,44 м2. Подменени са мълниезащитната и заземителната апаратура, дограмата, сложена е топлинна изолираност на покрива, пода и външните стени. Обновена е стълбищната клетка, а в общите елементи на постройката е въведено енергоспестяващо осветяване.

Очаква се инвестицията да докара до понижаване на потребяваната сила с близо 762 хиляди kWh/годишно и съкращаване с 69% на енергийните разноски, като дружно с това по планирани данни ще бъдат спестени 305 тона годишно нездравословни излъчвания въглероден диоксид.

43 души, живеещи в блока, ще усетят преимуществата от въвеждането на ограниченията за енергийна успеваемост и уюта, който основава новият образ на постройката.

Откриването на обновената жилищна постройка бе част от тържествата за честванията на 53-годишнината от оповестяването на Белене за град.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР