Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова Мария Павлова е служебен министър

...
Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова Мария Павлова е служебен министър
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлова посети затвора в Бургас


Заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова  Мария Павлова Мария Павлова е длъжностен министър на правораздаването в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е и основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха пандиза в Бургас, затворническото общежитие „ Дебелт “ и пробационната работа в града.

В пандиза те се срещнаха с представители на Синдиката на чиновниците на пандизите в България (ССЗБ), организираха открит и градивен диалог по проблемите в бранша. Това са следващите места за отнемане от независимост, които екипът на Министерството на правораздаването и на ГДИН ревизират на място, оповестяват от Министерство на правораздаването (МП).

Във фокуса на инспекцията в Бургас, с изключение на изискванията на труд на чиновниците и изискванията на лишените от независимост, бе и обществената активност в пенитенциарните заведения и строително-монтажните работи, които текат там.

В Бургаския затвор се извършва наказването „ отнемане от независимост “ на лица с непрекъснато местопребиваване в областите Бургас, Ямбол и Сливен. Към пандиза работят арест и 4 общежития. Общият брой на лишените от независимост е 688, в ареста са настанени 96 арестувани лица, 51 от тях непознати жители. Общият брой на чиновниците е 367, от тях 281 надзорно- охраняем състав.

По време на обиколката, началникът на пандиза ст. комисар Янчо Желев осведоми, че в Бургас обществената активност и възпитателна работа са съществени средства за ресоциализацията на лишените от независимост. Освен наложителните диагностична и самостоятелна корекционна активност, се организират стратегии за влияние, за понижаване на риска от рецидив и риска от вреди, образование и подготовка на лишените от свобода; креативен, културни и спортни действия и религиозна поддръжка.



В затворническото общежитие в Дебелт, което е смесено – от открит и закрит вид, сега завършват строителните действия по нов корпус. С него главните здания на територията в Дебелт стават 3. Новият корпус е с потенциал 67 лица. Очаква се той да бъде пуснат в употреба при започване на месец декември. В него ще бъдат настанени лишени от независимост открит вид. При построяването му са спазени всички европейски условия. Изграден е със средства на Министерство на правосъдието и труда на лишените от независимост.

Затворническо общежитие Дебелт е най-новото и модерното заведение в системата за осъществяване на наказванията, намерено през 2017 година То дава отговор на всички европейски стандарти за отнасяне на лишените от независимост и е съоръжено с съвременни охранителни системи. Изграждането му бе осъществено със средства от Норвежкия финансов механизъм /НФМ/. През сегашния програмен интервал на НФМ е планувана реорганизация и ремонт на друго общежитие към пандиза в Бургас – „ Строител “, което ще бъде обособено в преходно поделение или така наречен half way houses за акомодация на пандизчии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР