Заместник-министърът на образованието и науката Петър Атанасов написа в своя

...
Заместник-министърът на образованието и науката Петър Атанасов написа в своя
Коментари Харесай

Македонският заместник-министър на образованието подаде оставка

Заместник-министърът на образованието и науката Петър Атанасов написа в своя профил във Fdcebook в намерено писмо до премиера Зоран Заев и обществеността, че се отдръпва от поста си. Както сподели той, позицията му става " неустойчива и неефективна " и " измененията в образованието, за които говорихме, не се реализират ".
„ Подавам оставката си от всички длъжности в Министерството на образованието и в държавното управление, което ръководите. През последните 10 месеца с огромно наслаждение и религия одобрявах достойнството да извършвам тази функционалност. Влязох в система, която от години освен не се трансформира, само че е и доста изостанала и ерозирала. Промените, препоръчани в образованието, не са осъществени. Защо е по този начин, най-вероятно знаете най-добре! Само преди седмица в едно обществено ревю споделих, че в случай че продължим с този ритъм, можем да чакаме образованието да се реформира след 10-15 години. А можехме да имаме доста, доста по-добро “, написа Атанасов в отвореното писмо, съобщи БГНЕС.
Той показва, че през цялото време не му е било позволено да образува екип, тъй че резултатите от неговата работа да са доста по-големи, а предложенията, които е имал (включително Филмовия институт в Охрид), са останали в кабинета на министъра или в кабинета на премиера или са неосъществени заради инертността и спорадичността на просветителните институции.
Атанасов има докторска степен по социология в Института за социологически, политически и юридически проучвания на тематика " Мултикултурализмът като концепция, доктрина и процедура ". Той бе назначен за заместник-министър в МОН, откакто бе определен за депутат в Народното събрание през 2016 година, където бе и ръководител на Комисията по обучение, просвета и спорт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР