Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старта на

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старта на
Коментари Харесай

Зам.-министър Стоян Андонов: Мястото на спорта е в училището

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старта на Европейския ден на спорта в Национално приблизително учебно заведение " София ". В европейската самодейност се включиха и възпитаници от четирите спортни учебни заведения в София СУ " Ген. Владимир Стойчев ", 166 СУ " Васил Левски ", 153 СУ " Неофит Рилски " и 57 СУ " Св. Наум Охридски ", които дружно със своите връстници от учебното заведение - хазаин участваха в спортни демонстрации и шампионати.

Тази година Европейският ден на спорта минава под патронажа на министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев, като Министерството на младежта и спорта ще обезпечи награди за най-активните учебни заведения в страната в този ден. Европейският ден на спорта се организира у нас за четвърта поредна година, като самодейността се координира в България от съдружие " БГ Бъди деен " и има поддръжката на ММС през цялото време през 2015 година.

" Пожелавам този Европейски ден на спорта да прерасне в седмица, седмицата в месец, месеците в година на спорта и всички ние, които сме тук, да покажем, че мястото на спорта е в учебното заведение. Затова бъдете здрави и спортувайте ", с тези думи заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старта на Европейския ден на спорта в учебно заведение.

Директорът на дирекция " Образование " в Столична община Мария Минчева поздрави участниците в европейския празник от името на кмета Йорданка Фандъкова. Минчева съобщи, че Столична община постоянно е подкрепяла и ще продължава да поддържа всички начинания, които са свързани със спорта, тъй като спортът сплотява възпитава и построява здравословен метод на живот измежду младите. Тя разгласи, че през последните 10 години в София има построени 78 нови физкултурни салона в детските градини и 9 многофункционални спортни зали в общинските просветителни институции.

Над 330 учебни заведения в цялата страна са декларирали присъединяване в Европейския ден на спорта, осведоми Биляна Милева - управител планове в Сдружение " БГ Бъди деен ".

Сред формалните посетители на събитието бяха също проф. Красимир Петков - декан на треньорския факултет в Национална спортна академия " Васил Левски ", Марияна Стоилова - представител на Регионално ръководство на образованието София град, шефовете на спортните учебни заведения в София. Посланици на Европейския ден на спорта в учебно заведение бяха двукратният олимпийски първенец по битка /класически стил/ проф. Петър Киров - учител в спортната академия и именитият български народен играч по волейбол Евгени Иванов, които насочиха специфични послания за спорта към учениците.

Заместник-министър Стоян Андонов и другите публични посетители следиха демонстрации по таекуондо, джудо, бокс и шампионати по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса с присъединяване на възпитаници от петте учебни заведения.

Антидопинговият център също взе участие в събитието, като показа рекламни брошури и Забранителния лист на Световната антидопингова организация за 2018 година, а искащите възпитаници и преподаватели попълниха анкета, обвързвана с битката против допинга. На сполучливо попълнилите анкетата Антидопинговият център даде рекламни дарове.

Европейският ден на спорта в учебно заведение е част от Европейската седмица на спорта #BeActive и е отдаден на насърчаването на физическата интензивност измежду учениците, като се залага на детайла на заниманието и се тестват нови типове физическа интензивност и спорт. Основната цел на събитието е да предизвиква физическата интензивност измежду учениците в цяла Европа и да обгръща колкото може повече деца и младежи, учебни заведения и организации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР