Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков взе участие в

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков взе участие в
Коментари Харесай

Зам.-министър Бучков участва в среща на инициативата „Start to Talk“

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков взе присъединяване в среща на самодейността на Съвета на Европа „ Stark to Talk ”, която се организира в Националната футболна база „ Бояна “.

Тя има за цел да призове обществените управляващи, спортното придвижване и цивилен организации към предприемане на съответни ограничения за попречване и реагиране на насилието над деца в спорта.

„ Темата за насилието над деца в спорта е извънредно настояща и значима, защото разпоредбите, предопределени да лимитират насилието в спорта, не рядко биват подценявани. Инициативата „ Start to Talk ” е инструмент за отбрана на правата на индивида и значима стъпка в зачитането на правата на детето, която ще докара до повишение на сигурността на средата, в която нашите деца упражняват и се състезават “, сподели зам.-министър Бучков.

Той акцентира, че e изключително значимо да се създаде ефикасна политика за отбрана на децата в спорта на национално равнище. „ Трябва да предприемем целенасочени дейности, както на политическо равнище – да се разработят ефикасни и интегрирани тактики и функции за отбрана на децата в спорта, по този начин и на равнище спортни структури – федерации и спортни клубове, които да разработят принадлежности за отбрана и предварителна защита на насилието в спорта “, добави Петър Бучков.

ММС се причислява към „ Start to Talk ” през 2020 година, като досега е направена методология, която ще подкрепя осъществяването на дейностите по самодейността. Направено е и изследване за обстановката по тематиката в България.

По време на срещата присъстващите се срещнаха с задачата на самодейността, направеното изследване за насилието над деца в спорта у нас, както и с стадиите и плануваните действия. Предстои създаването на Пътна карта, в която ще бъде изложена дълготрайна и устойчива тактика за отбрана на децата в спорта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР