Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции

...
Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции
Коментари Харесай

Зам.- министър Борисов връчи четири сертификата за инвестиции на стойност над 30 млн. лв.

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи четири документа за вложения по Закона за поощряване на вложенията /ЗНИ/ на стойност над 30 млн. лева, които ще разкрият близо 600 нови работни места. Сертификат клас „ А “ получиха Теклас-България, плановете на „ Екоком Груп ” и „ Хайнип Логистик “, както и „ Айсобар Комърс ”. На церемонията участва и изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев.

Зам.-министър Борисов акцентира, че с връчените през днешния ден документи, от началото на годината плановете, които са сертифицирани по ЗНИ са 9 на брой за 181 млн. лева, като се чака те да разкрият нови 1254 работни места.

Инвестиционният план на Теклас-България ЕАД е за разширение и планува създаване на цех в гр. Враца за произвеждане на каучукови и пластмасови съединения за автомобилната индустрия. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 22 млн.лв. и ще се финансира със лични средства, като ще бъдат открити 500 нови работни места.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР