Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова отличи най-активните участници на пазара

...
Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова отличи най-активните участници на пазара
Коментари Харесай

Пазарът на ДЦК избра отличниците за тази година

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова отличи най-активните участници на пазара на държавни скъпи бумаги (ДЦК) за 2019 година. Това стана на обичайна в края на годината среща на емитента с първичните дилъри, която се състоя в Министерството на финансите. Заместник-министър Петрова изрази признателност към участниците за приноса им в развиването на локалния дългов пазар и за виновното им и солидарно държание през годината.

Министерството на финансите има намерение да предложи излъчвания ДЦК, които да бъдат съобразени с погасителния профил на държавния дълг, преобладаващите пазарни условия и инвеститорското търсене, оповестяват от ведомството. Целта е новите матуритети да бъдат взаимно преференциални както за емитента, по този начин и за пазарните участници, като обезпечат капиталова опция в настоящите условия на ниски лихви.

Две почетни грамоти на Министерството на финансите – за най-вече добити ДЦК и за закупил най-вече ДЦК за сметка на клиенти, заслужи "Обединена българска банка " АД. Най-активен участник на първичния пазар за своя сметка тази година е "УниКредит Булбанк " АД.

По време на срещата бяха оповестени и резултатите от процедурата за избор на първоначални дилъри на ДЦК за 2020 година.

Списъкът с първичните дилъри за идната година можете да намерите тук.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР