Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда

...
Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда
Коментари Харесай

Започва работа по споразумение за сътрудничество с Албания в сферата на околната среда

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов организира среща с Н. Пр. Доника Ходжа, дипломат на Република Албания в България. Двамата показаха удовлетворение от възобновената опция за задълбочаване на съдействието сред двете страни.

Министър Сандов посочи, че процесът на разширение на Европейски Съюз е главен тласък за поощряване на мира, стабилността и просперитета в района на Западните Балкани. Той оцени високо доближаването на албанската страна с евроатлантическата общественост и приветства решимостта за прогрес в програмата за промени и надграждане на позитивните резултати, реализирани до момента.

„ България е подготвена да поддържа приемането на рамката за договаряния за Албания и провеждането на първа междуправителствена конференция”, съобщи министър Сандов и акцентира, че водещ за страната ни е правилото за личните заслуги на всяка страна претендент. Той удостовери готовността на Министерство на околната среда и водите да показа опита си в транспонирането и използването на европейското законодателство в региона на околната среда, както и да даде експертна помощ на албанската страна в предприсъединителния развой, и по-специално в договарянията по глава „ Околна среда “.

В умозаключение министър Сандов удостовери готовността си за осъществяване на среща с министъра на околната среда и туризма на Албания Мирела Кумбаро.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР