Заместник-командващият Корпуса на гвардейците на Ислямската революция предупреди Европа, че

...
Заместник-командващият Корпуса на гвардейците на Ислямската революция предупреди Европа, че
Коментари Харесай

Иран заплаши Европа, че може да увеличи обсега на ракетите си

Заместник-командващият Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война предизвести Европа, че в случай че заплаши Техеран, гвардейците ще усилят обсега на ракетите си над 2000 километра, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция, като се базира на иранската осведомителна организация " Фарс ".

Франция прикани за " праволинеен разговор " с Иран по програмата му за балистични ракети и вероятни договаряния по въпроса настрана от нуклеарното съглашение на Техеран със международните сили от 2015 година Иран неведнъж е заявявал, че ракетната му стратегия е отбранителна и не предстои на договаряния.

" Ако резервираме обсега на ракетите си до 2000 км, това не е заради липса на технология. Следваме стратегическа теория ", съобщи бригаден военачалник Хосейн Салами, представен от " Фарс ". " Досега смятахме, че Европа не е опасност, тъй че не разширявахме обсега на ракетите си. Ако Европа желае да се трансформира в опасност обаче, ще увеличим обсега ", добави той.

Миналия месец оглавяващият армията ген.-майор Мохамад Али Джафари сподели, че обсегът на ракетите може да покрие " множеството от американските ползи и сили " в района, тъй че Иран няма потребност да го уголемява. По думите му рестриктивните мерки в ракетната стратегия се слагат не от технологиите, а от висшия лидер на страната, аятолах Али Хаменей, който е и главнокомандващ на въоръжените сили. Тестове предходната година демонстрираха, че ракетите на Иран могат да доближат Израел, а представители на гвардияката обясниха, че Иран усилва опциите си с всеки минал ден.

По-рано през ноември Съединени американски щати упрекнаха Иран, че са доставили на бунтовниците хути в Йемен (които подкрепят) ракета, изстреляна през юли в Саудитска Арабия и желаеха от Организация на обединените нации да държи Техеран виновен за нарушение на две резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ислямската република отхвърля обвиняванията и отхвърля да е доставяла ракетата или други оръжия, употребени от бунтовниците, базирайки се на обстоятелството, че това е " невероятно " в изискванията на " цялостна обсада ". Според заместник-командира Хосейн Салами хутите сами са съумели да усилят обсега на ракетите си с " теоретичен пробив ". Техеран настова, че дава на бунтовниците единствено " политически и духовни упътвания ".

Заради ракетната стратегия на Иран са наложени едностранни наказания от Съединени американски щати, защото Вашингтон я смята за нарушаване на резолюция на Организация на обединените нации, забраняваща действия, свързани с ракети, кито биха могли да носят нуклеарни бойни глави. Белият дом счита, че даже това да не се случва в този момент, ракетите биха могли да носят такива глави в бъдеще.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3196)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР