Заместник-кметът на София с ресор Обществено строителство“ Иван Матов подаде

...
Заместник-кметът на София с ресор Обществено строителство“ Иван Матов подаде
Коментари Харесай

Заместник на Васил Терзиев подаде оставка, кметът му отнел правото да възлага строителство

Заместник-кметът на София с сектор „ Обществено строителство “ Иван Матов подаде оставка. За решението си Матов заяви в обществената мрежа фейсбук. Като претекст показва персонални аргументи.

„ Подавам оставка като заместник-кмет на София с сектор “Обществено строителство ”. Благодаря за доверието да поема този виновен сектор, само че заради персонални аргументи няма да мога да продължа да извършвам функционалностите си “, написа Иван Матов.

По-рано общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев разгласява информация, че кметът на София Васил Терзиев е лишил правото на Матов да подписва договорите в ресора си.

„ Заместник-кметът по строителство на София е с отнето право да разпорежда строителство! Невероятно, само че факт. “ Това написа общинският консултант от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев.

Той добавя, че с експлицитна заповед преди дни Васил Терзиев лишава правото на личния си заместител с най-големият сектор, като дължи незабавни отговори за какво го е направил:

Георгиев пита и каква може да е повода, като дава три вероятни отговора:

А) има подозрения, че Матов е корумпиран;

Б) видял е, че Матов няма нужните експертни качества;

В) Матов нито е подкупен, нито е неопитен обаче не слуша и по тази причина някой различен ще дърпа конците зад кадър.

„ Такова отнемане от пълномощия на най-важния заместник-кмет е без казус и го трансформира във фигурант. Това ли е обещаната бистрота и готовият екип на Терзиев? “, разяснява Георгиев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР