Заместник-кметът на район Приморски“ Мартин Баръмов поема временно управлението на

...
Заместник-кметът на район Приморски“ Мартин Баръмов поема временно управлението на
Коментари Харесай

Временно изпълняващ длъжността кмет на район Приморски във Варна ще е Мартин Баръмов

Заместник-кметът на регион „ Приморски “ Мартин Баръмов поема краткотрайно ръководството на най-големия варненски регион. Това гласоподава  местният парламент на съвещанието през вчерашния ден. Решението се наложи да бъде взето, откакто Общинската изборна комисия приключи пълномощията на определения през есента кмет Николай Желязков.

Дебатите по тематиката за избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регионите „ Одесос “ и „ Приморски “ продължиха няколко часа. В наредбите на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация е записано, че в сходни случаи Общинският съвет би трябвало да избере измежду един от заместник-кметовете на региона. Район „ Приморски “ все още има единствено един зам.-кмет, за разлика от регион „ Одесос “, който е с двама зам.-кметове – Атанас Христов и Емилия Христова.

След няколко гласувания не се стигна до избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на " Одесос ", който да замести Цветнен Цветков, също с прекъснати от ОИК компетенции.

За регион „ Приморски “ съветниците гласоподаваха авансово осъществяване на решението, с цел да може да се отблокира работата на кметството.

По-късно стана ясно, че съвещанието на Общинския съвет, което беше прекратено в 18 ч. през вчерашния ден и планувано да продължи през днешния ден от 10:00 ч., няма да се организира. От пресцентъра на Общинския съвет във Варна оповестиха, че ръководителят на съвета Христо Димитров ще насрочи нова сесия на ОбС-Варна, съгласно условията на закона и правилника за работа на локалния парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР