Заместник-кметът на пловдивския район Западен Димитър Караилиев от ГЕРБ е

...
Заместник-кметът на пловдивския район Западен Димитър Караилиев от ГЕРБ е
Коментари Харесай

Братът на Чеченеца е районен зам.-кмет на Пловдив, подава оставка, Георги Георгиев е против

Заместник-кметът на пловдивския регион " Западен " Димитър Караилиев от ГЕРБ е брат на Петко Караилиев, по-известен като " Чеченеца ", оповестиха осведомени.

Самият Караилиев удостовери това в коментар на видеото, поради което Чеченеца отива на съд.

Преди три дни в обществените мрежи се появи противен видеозапис, на който т.нар " инфлуенсъри " Чеченеца, Емили Тротинетката и Тошо Куката се гаврят с момче със специфични просветителни качества. Ден по-късно Чеченеца и Тошо Куката бяха задържани, а Емили - отведена на разпит.

Ето какво написа Димитър Караилиев във Facebook през днешния ден:

" Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не подкрепям контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми.

Петко е огромен човек, той самичък дава отговор за дейностите си. Като негов брат в никакъв случай не съм правил опит да затулям или оправдавам постъпките му!
Напротив - съдя дейностите му, в които беше забъркано и момче в неравностойно състояние. Има правораздавателни органи, които да решат дали е отговорен, или не!

Обръщам се и към с апел към младежите - внимавайте с дейностите си в и отвън обществените мрежи, изключително когато те засягат и други хора.
Призовавам медиите да не спекулират с тематиката, тъй като никой човек не може да избира или да управлява роднините си! "

Вчера от прокуратурата оповестиха, че момчето не е бил заплашвано, с цел да взе участие във видеото, а е бил уверен от общ прочут на обвинените. На Чеченеца, Емили Тротинетката и Тошо Куката е повдигнато обвиняване за " безчинство, осъществено при изискванията на цинизъм ". Ако бъдат приети за отговорни, ги грозят до 5 години затвор.

 

Срещу оставката Димитър Караилиев се разгласи Георг Георгиев от ГЕРБ: " Като ръководител на Младежи ГЕРБ част, от които е и зам.-кметът на регион „ Западен ” в Пловдив Dimitar Karailiev,
показвам своята и на сътрудниците ми поддръжка за него.
През годините Митко се е потвърдил като съзнателен и предан младеж, чиито каузи и свършена работа са единственото, което може да приказва за него.
Има неща, за които сме в положение да създадем избор, само че роднините не са измежду тях. Подадената от Димитър оставка е акт на героизъм, само че не виждам нито една причина тя да бъде призната ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР