Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на Народния

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на Народния
Коментари Харесай

Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави организаторите на събора „Събрало се е наше село”

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе посетител на Народния събор за песни и хора, раздумки и традиции, обичайни гозби и всенародно забавление „ Събрало се е наше село ” в Побит камък. Той поздрави уредниците на събитието и пожела радостно въодушевление на гостите на събора.

Съборът се провежда от НЧ ”Самообразование 1894 ” за повторно, първото издание бе през 2019 година, след което поради противоепидемичните ограничения бяха пропуснати две години.

Съборът се организира в Етнографския комплекс в Побит камък, който съхранява и показва бита на живеещите в региона балканджии и през днешния ден се извърши от поданици и посетители на селото, които се любуваха на осъществяванията на 14 фолклорни обединения.

Съборът бе публично открит от новоизбрания ръководител на Читалищното настоятелство Йонета Карастоянова, която насочи благодарности и към своя предходник – предходния ръководител на настоятелството Богдан Стоянов, чиято е самодейността за провеждането на първото издание на събора. От името на новото управление на читалището Йонета Карастоянова подари на Богдан Стоянов ваучер за закупване на книги.

Първото осъществяване бе на Химна на Побит камък, показан от Фолклорна група „ Вяра ” към НЧ ”Самообразование 1894 ”-Побит камък. Последваха песни, танци и музикални осъществявания на сформира и самостоятелни реализатори от: Побит камък, Пороище, Топчии, Ловско, Брестовене, Разград, Дряновец и Просторно. Под навеса в Етнографския комплекс бяха подредени вкусни ястия, присъщи за локалната кухня и приготвени от поданици на селото.

В приветствието си към уредниците на събора заместник-кметът Добрин Добрев поздрави локалните хора за това, че влагат душата си при поддържането на Етнографския комплекс, който е една от визитните картички на Община Разград на туристическите тържища, а с провеждането на този събор изпълват в допълнение с живот Етнографския комплекс. Г-н Добрев изрази убеденост, че с всяка година участниците в събора ще са от ден на ден и освен от общината и региона, а от цяла България.

Приветствие към уредниците и гостите на събора насочи и регионалният шеф Драгомир Златев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР