Заместник-кметът на Община Пловдив по строителство и инвестиции Пламен Райчев

...
Заместник-кметът на Община Пловдив по строителство и инвестиции Пламен Райчев
Коментари Харесай

Полагат нови канализационни тръби на улица “Брезовско шосе“


Заместник-кметът на Община Пловдив по строителство и вложения Пламен Райчев организира работна среща с изпълнителите на позиция 3 от „ Интегриран план за водите на град Пловдив – Етап 1 “, която включва Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи на Пловдив в частта бул. „ Дунав “ – ул. „ Брезовско шосе “. На срещата, състояла се на изхода на Пловдив в посока към село Войводиново, участваха представители на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “, на бранш „ Пътна полиция “ към ОДМВР – Пловдив и на фирмата-изпълнител на плана.

„ Това е най-тежката част от плана, за осъществяването на която ще се наложи поетапно затваряне на улица „ Брезовско шосе “ и правенето на краткотрайна организация на придвижването. Наясно сме със усложненията в придвижването, които ще бъдат провокирани и за които се извиняваме авансово, само че в Пловдив от десетилетия не е подменян подобен канализационен колектор “, разяснява Пламен Райчев. Същевременно на изхода за село Войводиново – на кръстовището с улица „ Пролет “, ще бъде построена и канализационна ревизионна шахта.

Новите канализационни тръби, които ще се поставят, са с диаметър 250 сантиметра, а изкопа за тях е с дълбочина 8 метра.

„ Ще създадем всичко допустимо да ограничим неудобството за пътуващите по „ Брезовско шосе “. Имам уверението на строителите, ще работят оптимално бързо и точно, само че съществуването на толкоз тежка подемна и изкопна техника няма по какъв начин да не наложи затварянето на тази входно-изходна артерия. Апелирам към пловдивчани за самообладание и схващане, тъй като това се прави за десетилетия напред “, прикани кметът Здравко Димитров.

„ Интегриран план за водите на град Пловдив – Етап 1 “ би трябвало да завърши до края на 2023 година, като две от дейностите – за реконструкцията на водопроводна и канализационна мрежа в квартал Захарна фабрика и Кършияка, са напълно приключени. До месец ще завърши и активността по друга от позициите, а „ Реконструкция, рационализация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив “ е с краен период месец април 2023 година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР