Заместник-кметът на Асеновград по строителство и екология инженер Петър Бояджиев

...
Заместник-кметът на Асеновград по строителство и екология инженер Петър Бояджиев
Коментари Харесай

Петър Бояджиев ще ръководи Асеновград до встъпването на следващия кмет

Заместник-кметът на Асеновград по строителство и екология инженер Петър Бояджиев ще ръководи общината краткотрайно до встъпването в служба на идващия градоначалник. Той е избран със заповед от 24.09.19 година, само че последната дума дали това да остане по този начин има локалният парламент. Общинският съвет ще гласоподава решението тази сряда (09.10.19 г.). Ако предлагането бъде признато краткотрайно изпълняващият длъжността кмет ще кметува за времето от края на мандата - 25.10.19 година до полагане на клетва на новоизбраното ръководство.
Това изменение се постанова според Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, който гласи, че когато кмет на община, регион или кметство са регистрирани като претенденти за общински съветници или кметове, в 7-дневен период преди края на мандата Общинският съвет избира краткотрайно изпълняващ длъжността, който би трябвало да е един от заместник-кметовете, както, като се дефинират и краткотрайни кметове за селата в общината.
Предложението бе признато единомислещо от старейшините на града с 31 гласа " За " на последното постоянно съвещание за мандат 2015 г./2019 г.  Ето кои са определените за краткотрайното ръководство в Асеновградско: община Асеновград - инженер Петър Бояджиев; Боянци - Даниела Георгиева; Избеглии - Ема Николаева; Леново - Нели Мътарова; Мулдава - Гюлджан Халил; Нареченски бани - Красимира Каладжиева; Нови извор - Галя Кирякова; Стоево - Христина Гъркова; Тополово - Ремзие Коджаали; Червен - Йорданка Русафова. За изпълняваната функционалност те ще получат в допълнение заплащане в размер на 20% от избраната съществена заплата за краткотрайно изпълняваната служба, изчислено съразмерно на отработените дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР