Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров и кметът на село

...
Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров и кметът на село
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Асеновград и кметът на Леново откриха нова зона за отдих в селото

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров и кметът на село Леново Борис Ангелов откриха новоизградена зона за отдих, ситуирана в центъра на обитаемото място. Облагородяването на пространство е финансово обезпечено посредством безплатна помощ от Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС). Проектът е осъществен по национална акция „ Чиста околна среда – 2020 година “.

За построяването на зоната за отдих са засадени 10 броя паркови дървета от типа кипарис. Поставени са тротоарни плочи и култивиран бордюри. Монтирани са беседка и скамейка с перголи, както и кошчета за боклуци. Проектът е на обща стойност близо 10 000 лв. с Данък добавена стойност и е по концепция на кмета на Леново Борис Ангелов и неговия екип. Участие в правенето на цялостната концепция взеха и поданици на селото. Те предизвикаха подписка, с която заявиха, че ще поставят непринуден труд при реализиране на плановото предложение, както и, че ще поставят грижи за поддръжката на зелените площи отсега нататък.

За да не бъде позволено замърсяване на зоната за отдих и в целокупност региона на Леново, управата на селото се е заела да прави периодически инспекции на място. Предвижда се да бъдат сложени предупредителни табели и предприемане на строги административни ограничения при определяне на извършители.

„ Очакваме зоркост и ангажираност, от страна на жителите на Леново да наблюдават за чистотата на зоната и да алармират при видяни извършители “, сподели кметът на обитаемото място.

„ Благодарим на страната за предоставената опция да аплайваме и за това, че планът беше утвърден. Като заместник-кмет, който дава отговор за развиването на обитаемоте места, желая да изкажа благодарността си и към кмета на община Асеновград лекар Христо Грудев за персоналната му ангажираност, подпомагане и поддръжка за реализирането на самодейността. Надявам се реализирането му да усъвършенства естетическата визия на селото и да притегли още младежи в селото.

Изграждането на тази зона за отдих потвърди, че дребните обитаеми места имат огромен късмет за развиване. Необходимо е единствено разпоредителност, както от страна на кметовете, по този начин и от популацията, какъвто е казусът тук, в Леново “, уточни на собствен ред заместник-кметът по филантропичните действия в община Асеновград инженер Петър Петров. Благоустроеният терен може да се употребява от хора във всички възрасти. Целта на осъществения план е да се насочи вниманието на хората към дейностите по запазване на околната среда и смяна на общото отношение към природата.

В първите три години след реализирането на плана зелените площи ще се косят и поливат постоянно от чиновници на кметството. Ще се реализира поддръжка и за храстите, дърветата и цветята.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР