Заместник-кметът Добрин Добрев бе гост на събитията, посветени на 35-годишнината

...
Заместник-кметът Добрин Добрев бе гост на събитията, посветени на 35-годишнината
Коментари Харесай

Зам.-кметът Добрин Добрев бе гост на събитията, посветени на 35-годишнината от създаването на ОУ “Ив.С.Тургенев“

Заместник-кметът Добрин Добрев бе посетител на събитията, отдадени на 35-годишнината от основаването на ОУ “Ив.С.Тургенев “-Разград.

В приветствието си към децата и учителите господин Добрев поздрави шефа Милена Орешкова и педагозите в учебното заведение за ентусиазма, с който трансформират образователното заведение в едно от новаторските учебни заведения в общината, за любовта и желанието, с което образоват децата, за упоритостта и упоритостта, с които печелят план след план, с което надграждат постигнатото. Заместник-кметът Добрин Добрев пожела на педагогическия колектив още по-големи триумфи, с цел да може ОУ “Ив.С. Тургенев “ да е пример в област Разград, а и в страната. На дребните възпитаници господин Добрев пожела да са палави и задружни, да попиват познания и умения от учителите си, да им се доверяват и слушат и да са горди ученици на ОУ “Ив.С.Тургенев “. Заместник-кметът Добрин Добрев увери, че Община Разград, както и до момента, ще се старае да поддържа учебното заведение, в което учат 328 деца. Част от дейностите по поддръжка на образователното заведение е и откритата след тържеството във фоайето на учебното заведение многофункционална спортна площадка, която се намира в двора на учебното заведение. Лентата прерязаха: шефът на учебното заведение Милена Орешкова, заместник-кметът Добрин Добрев, регионалният шеф Драгомир Златев и началникът на РУО-Разград Ангел Петков. Тъй като преди тази гала заваля дъжд, на новата площадка не се организираха плануваните спортни демонстрации, само че част от децата пробваха ударопоглъщата настилка, на която може да се играят разнообразни спортове: футбол, хандбал, баскетбол, волейбол и други. Спортната площадка е финансирана със средства от общинския бюджет, цената й е 90 600 лева След осъществяване на социална поръчка бе построена от ДЗЗД „ БОНЕВ – ВИЕС “. След прерязването на лентата от компанията подариха на учебното заведение топки за игра за всички типове спортове, които могат да се практикуват на площадката.

На тържеството за учебния празник заместник-кметът Добрин Добрев връчи на шефа на учебното заведение Милена Орешкова приветствен адрес от Кмета Денчо Бояджиев, а по-късно дружно с регионалния шеф Драгомир Златев, началника на РУО на МОН Ангел Петков, специалистът в РУО  Николай Миланов и шефа на учебното заведение Милена Орешкова връчи премиите на спечелилите в обичайния районен конкурс „ Природата – извор на живот “ с мото „ Националните паркове на България – красива и необятна природа “. В него участваха деца от 15 образователни заведения в област Разград, те показаха 92 произведения – приложения, пана и постери от естествени материали. Ето имената на спечелилите:

Първа възрастова група:

Първо място: ПГ ”Зайчета ”, ДГ ”Лудогорче ”-гр.Разград

Второ място: Група „ Приказка ”, ДГ ”Лудогорче ”-гр.Разград

Трето място: Аксел Аднян Басри, ДГ ”Шестте ястребинчета ”-гр.Разград

Специална премия: Пойраз Мертин Харманлъклъ, ДГ „ Радост ”-с.Острово

Специална премия: Сабин Сабинов Гюлов, ДГ ”Щастливото детство ” –с.Китанчево

Поощрителна премия: Василена Александрова Александрова, ДГ ”Славейче ”-гр.Разград

Поощрителна премия: Пресиян Петров Петров, ДГ ”Здравец ”-с.Гецово

Поощрителна премия: Мехмед Ибрям Кьосе, ДГ ”Славейче ”-гр.Цар Калоян,с.Езерче

Втора възрастова група:

Първо място: IV б клас, ОУ „ И.С.Тургенев ”-гр.Разград

Второ място: III б клас, ОУ „ И.С.Тургенев ”-гр.Разград

Трето място: Михаил Йорданов, III а кл., ОУ ”И.С.Тургенев ”-гр.Разград

Поощрителна премия: Мелда Мехмедова Сарова ОУ ”Г.С.Раковски ”-с.Раковски

Поощрителна премия: IV а клас, ОУ ”И.С.Тургенев ”-гр.Разград

Поощрителна премия: III а клас, ОУ ”И.С.Тургенев ”-гр.Разград

Трета възрастова група:

Първо място: Фатме Шенаева Ибрахимова, ОУ ”Г.С.Раковски ”-с.Раковски

Второ място: Vб клас, ОУ ”И.С.Тургенев ”-гр.Разград

Трето място: Елиф Юмер Ахмед, ОУ ”Св.Паисий Хилендарски ”-с Езерче

След тържествената част господин Добрев прегледа материалната база на образователното заведение, шефът Милена Орешкова му описа и за плановете, по които учебното заведение работи, за триумфите на учениците в разнообразни области на знанието, както и за самодейностите, с които бе маркиран учебният празник.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР