Заместник-губернаторът на Краснодарския край Николай Долуда потвърди, че популярният руски

...
Заместник-губернаторът на Краснодарския край Николай Долуда потвърди, че популярният руски
Коментари Харесай

Кубан си смени името, ще играе в трета дивизия заради финансови задължения


Заместник-губернаторът на Краснодарския край Николай Долуда удостовери, че известният съветски футболен клуб Кубан (Краснодар), разтърсван в последните години от непрестанни финансови проблеми, от началото на новия сезон ще играе с ново име - Екатеринодар. Новината беше обявена на постоянна конференция на управата на района.

" Сега, този клуб ще играе във втора дивизия (третото равнище на футбола в Русия). Той ще се споделя Екатеринодар. Задачата пред тима е да влезе във ФНЛ, както се споделя през днешния ден второто равнище. Вие прелестно разбирате за какво се случва всичко това. Дълговете са умопомрачителни, те просто ни натискат към дъното. Ние имаме вложители, които са подготвени да финансират клуб, да вложат съществени пари. Но това би станало, в случай че не са тези безкрайни отговорности, изясни заместник-губернаторът.

По-рано се разбра, че Кубан (Краснодар) не съумя да премине лицензиране за професионалния футбол. Поради тази причина те сами напуснаха шампионата на втора дивизия, където трябваше да се състезават и през новото състезание. През предходната година Кубан приключи на 9-о място във второто равнище, само че след разбор се реши клубът да слезе едно равнище надолу и да си смени името.

Също по този начин беше обявено на конференцията, че задълженията на Кубан съставляват към 3 милиарда рубли (41,242 млн.евро), а настоящите футболисти чакат сред три и пет месечни заплати. Един от хората, които чакат свои остарели суми по контракт оттова, е българският национал Ивелин Попов. Иначе финансовите задължения на Кубан стартираха преди няколко сезона, а от началото на 2017-а година Арбитражният съд на Краснодарския край изиска клубът да разгласи фалит, откакто задълженията минаха границата от 288,4 милиона рубли (3,962 милиона евро). Все още фалит обаче не е разгласен, а в клуба е въведена процедура на наблюдаване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР