Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев говори пред БН за

...
Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев говори пред БН за
Коментари Харесай

Зам.-главен секретар на МВР: В повечето автомобили има шипове, в конкретния случай колегите са нямали време

Заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев приказва пред БН за вчерашния случай, при който починаха двама служители на реда от Бургас.

" В множеството коли има шипове, в съответния случай сътрудниците са нямали време, доста е значима преценката, би трябвало да се вземе бързо решение. Нещата са сложни и стартират от Гранична полиция. Провеждани са образования за потреблението на шипове за прекъсване на коли ", съобщи в " Денят стартира " той.

Експертът разясни, че рейсът е бил нает директно преди извозването на тази група.

" Знаем точното място, откъдето са взети мигрантите, знаем, че са подкрепени от хора да бъдат превозени, знаем точния маршрут ", акцентира Станимир Станев.

По думите му положението на оборудването не е на нужното равнище.

" Състоянието на границата не е неприятно, има места, където е компрометирано, отпуснати са незабавно средства от настоящето държавно управление, с цел да бъде укрепено. Българската войска ще се включи с хора и с техника за възобновяване ", добави Станимир Станев.

Той посочи, че от през вчерашния ден са включени и дронове в защитата на границата.

" Това е сложна специалност. Министерство на вътрешните работи взима ограничения за сигурността на своите чиновници. След месец май мигрантският напън стартира да нараства ", сподели още Станимир Станев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР