Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана, който е на

...
Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана, който е на
Коментари Харесай

НАТО приветства ангажимента на България да отделя 2% от брутния си продукт за отбрана

Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана, който е на посещаване в България, приветства уговорката, който е поела страната ни да отдели най-малко 2% от брутния си вътрешен артикул за разноски за защита през идните години. Това ще увеличи сигурността в България и ще направи НАТО по-силна, означи Мирча Джоана, представен от БНР.

Той и министър председателят Николай Денков следиха оперативните качества на многонационалната бойна група на образователния полигон " Ново село ".

Заместник генералният секретар на Алианса дефинира дейностите на Русия като " сериозна опасност за сигурността в Черноморския район " и акцентира приноса на България за възстановяване на тази сигурност:

" Много се веселя, че България работи в съдействие с Румъния и Турция за противопоставяне на плаващите мини в Черно море. Това е значим принос в по-широките старания да се върне сигурността в Черно море. А знаем, че Руси ще употребява зимните условия като преимущество на своя страна във войната против Украйна. Така че би трябвало да продължим да даваме на украинците това, което им е нужно да бъдат мощни на бойното поле и с цел да им дадем една по-силна позиция на масата за договаряния. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР