Заместник държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд

...
Заместник държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд
Коментари Харесай

Заместник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд пристигна в Киев

Заместник държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд дойде на посещаване в Киев, заяви Укринформ, цитирайки обява по тематиката на посланичката на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк в " Екс ".

" Днес ще се срещнем с държавни ръководители, ветерани и представители на гражданското общество, с цел да подчертаем общия ни ангажимент за победа над съветската експанзия в Украйна ", написа Бринк.

Нюланд дойде в Украйна за диалози на фона на възходящата неустановеност по отношение на американската икономическа и военна помощ за Киев в миг, когато войната на Русия против Украйна доближава към втората си годишнина, съобщи Ройтерс.
 
Brigitte Brink said that Nuland is scheduled to meet with Ukraine's leadership, war veterans and civil society today.
— BREAKING NEWS: UKRAINE (@MrFukkew)

Украйна разчита значително на поддръжката на западните си съдружници , с цел да удържи на пълномащабната инвазия на Русия, почнала на 24 февруари 2022 година

Досега през тази година Киев не е получил военна или финансова помощ от двамата си съществени поддръжници - Съединени американски щати и Европейския съюз.

Началникът на кабинета на президента Володимир Зеленски - Андрий Ермак , съобщи, че отлагането на американската помощ за Киев, която се разисква в Конгреса, ще сътвори " огромен риск " Украйна да загуби войната с Русия.

По време на визитата си в Съединени американски щати при започване на декември Ермак се срещна с Нюланд, с цел да обсъдят укрепването на двустранното стратегическо партньорство, напомня организацията.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР