Замърсяването в микропластмаса отдавна е световен проблем, който се задълбочава

...
Замърсяването в микропластмаса отдавна е световен проблем, който се задълбочава
Коментари Харесай

Ще спрат ли пералните да замърсяват природата

Замърсяването в микропластмаса от дълго време е международен проблем, който се задълбочава от ден на ден. Една от аргументите за това е честата приложимост на пералнята.

Има я във всяко домакинство, улеснение е в забързаното всекидневие, само че резултатът от нея е милиони частици микропластмаса, които се отделят във водата, а оттова се популяризират на всички места в природата. Поглъща се и от рибите и останалите водни жители и елементарно стига и до нашата софра.

Компанията Arcelik ни дава едно решение на този проблем, за който се приказва от ден на ден. На софтуерното ревю IFA 2019, което се организира в Берлин, те показаха първата в света пералня с филтър за микропластмаса .

Arçelik kurutma makinesiyle çamaşırlarınız, dışarıdaki is, toz, kötü koku ve polenlere maruz kalmadan hijyenik olarak kurur. #arcelik #çamaşırmakinesi #kurutmamakinesi #askileyap #asillerltd #askileyap pic.twitter.com/v6YbBpv8gs
— asiller1986 (@asiller1986) September 4, 2019
Иновативната технология филтрира 90% от дребните (до 5 мм) частици пластмаса, които се отделят от облеклата от изкуствени материи - повече от един милион фибри при всяко пране, написа Daily Mail.

Изпълнителният шеф на компанията ни подсети, че времето за попречване на екологична злополука изтича, а ограниченията стават все по-належащи.
 Световните океани, замърсяването с пластмаса и по какъв начин да помогнем
Как да спасим океаните от пластмаса с бягане

Кампанията е дейна до 16 юни

Те са подготвени да дават филтриращата технология и на други производители с концепцията след време тя да стане стандарт , който да редуцира най-малко едно нездравословно въздействие на индивида върху природата. А наклонността демонстрира, че сме подготвени за плащаме повече, само че да бъдем виновни към околната среда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР