Замъкът на Косьо Самоковеца е обявен за продажба от вдовицата

...
Замъкът на Косьо Самоковеца е обявен за продажба от вдовицата
Коментари Харесай

Вдовицата на Самоковеца продава замъка му 15 г. след неговия разстрел в Амстердам

Замъкът на Косьо Самоковеца е разгласен за продажба от вдовицата Ангелина Димитрова в организация за суперлуксозни недвижими парцели, пише.

Обявата е оповестена от брокер на 25 октомври, като все още е маркирано, че има две запитвания за парцела от евентуални купувачи. Прочутото имение на Константин Димитров е строено персонално по негов усет през 2002 година и съставлява реплика на феодален палат.

Имотът е с обща повърхност от 780 м², излиза наяве от уеб страницата на брокера. Триетажният палат се намира в парк Ридо в Самоков, разполага с 3 големи спални и 5 бани, необятен хол и дневна, както и градина, разпростираща се на 4520 м² повърхност.

Жители на Самоков описаха, че

приживе притежателят не е жалил средства за градежа, който самичък наричал „ делото на живота ми “

Самоковеца изпипвал всеки подробност дружно с дюлгерите, които били наети от близко и надалеч. Дори майстори от чужбина идвали, с цел да носят проекти на средновековни крепости във Франция и Англия, от които се вдъхновявало някогашното пиколо в хотел „ Самоков “ в курорта Боровец. Още тогава младият Косьо мечтаел да е притежател на палат , настояват осведомени с битието на страховития необут. Всичко е по този начин замислено, че да демонстрира максимален разкош, на какъвто не се радват даже холивудските звезди в именията си. Уви, Самоковеца по този начин й не съумява да се порадва на палат а си. Убит е единствено година след стартирането му в употреба.

Разстрелян е измежду бял ден на площад „ Дам “ в центъра на Амстердам, Нидерландия, на 6 декември 2003 година

Тогава пострадва и настоящата му държанка, моделката Цеци Красимирова

След неговия разстрел против наследниците му – брачната половинка Ангелина , сина Косьо-младши и брат му Мартин Димитров, потеглят каузи от тогавашната комисия „ Кушлев “, позната като КПКОНПИ към днешна дата. Самоковеца обичал да влага съществени суми за покупка на парцели у нас и в чужбина, излиза наяве след това от данните на антикорупционната комисия. След съществени каузи против КПКОНПИ обаче Ангелина Димитрова съумява да си върне „ Замъка “. Допреди няколко години братът на Самоковеца е правил опити да го трансформира в хотел, само че по този начин и не е потръгнал бизнесът. Затова дружно с вдовицата в този момент се пробват да го продадат, описаха пред „ Телеграф “ съседите му от улица „ Авксенти Велешки “ 37 в Самоков. 47-годишният Мартин Димитров върти хотели по морето и в курорта Боровец, само че със „ Замъка “ не му потръгнало, разясняват още локалните. Богатата вдовица Ангелина и синът Косьо-младши живеят в Лондон. Тази година наследникът на висаджията навърши пълноправие, а от няколко години е гражданин на кралицата. Младият Косьо учи в елитно учебно заведение във Англия и е една от локалните тенис очаквания.

Хората не престават да се опасяват и не са изключително словоохотливи

„ Само брат му Мартин си е тук. Момчетата на Косьо в този момент работят за него. Нормално е да ни е боязън. Самоков не е София, тука мутренските времена не са отминали “, разясняват комшиите. 41-годишната Цеци Красимирова през последните две години не е изпращала цветя на гроба на починалия си ухажор, разкриха още локалните. От толкоз време датира и сватбата й с съветския милионер с американски паспорт Майкъл Струмейтис, с който се приказва, че живее щастливо зад океана. Не е ясно дали въпреки всичко тази година във връзка 15-годишнината от гибелта на огромния необут влиятелна компания за цветя няма да изпрати букет посредством пощальон от името на Цеци. Любовницата и вдовицата не са в по никакъв начин положителни връзки още от годините, когато Самоковеца бе жив.

Синът му Косьо-младши пък бил удовлетворен, че Цеци се е омъжила за милиардера Струмейтис и не я свързват с татко му. Дори се шегувал, че към този момент е по-известна като „ дамата на Биг Майк “. По време на сватбата на Цеци и Майкъл, която бе в древен палат в каталунския курорт Ситжес, Косьо й бе писал в Инстаграм, с цел да я поздрави. Легалният бизнес напълно се върти от брата, който населява къщата на ул. „ Авксенти Велешки “ 37 и по-често го виждат в Самоков. Обикновено идва с първокласно „ Мазерати “, само че другояче живеел на морето. Друга част от бизнеса е поел братовчедът Димитър Димитров, който е и съучастник с Ангелина във компанията „ Д Кесъл “ ООД. От две години вдовицата и синът не били идвали в България поради пандемията, само че се очаквало тази година да дойдат за годишнината от гибелта на Самоковеца, разясниха още локалните.

Без аналог у нас

Приказният палат няма аналог у нас. Освен че е в стила на феодален замък, той е напълно завършен с самостоятелен дизайнерски план. Строителството е напълно от естествени материали – камък и орехово дърво. Освен изброените спални и бани, разполага с открит отопляем басейн с олимпийски размери, спа център с джакузи, релакс зона, сауна, фитнес и барбекю. Има съвременен гараж за 4 автомобила, моторни шейни и други, както и 2 открити паркоместа. Брокерът е оповестил цената на парцела по договаряне, като е маркирано, че може да бъде запазен и свален от продажба.

Вдовицата осъди страната за 340 000 евро

Вдовицата Ангелина Димитрова бе съдена за контрабанда на стойност близо 700 хиляди лв. и пране на пари, само че бе изцяло оправдана през 2014 година от самостоятелния български съд. Веднага по-късно тя зaвeдe дeлo против България в Cтpacбypг зapaди нecпpaвeдливo пoвдигнaтoтo й oбвинeниe. Cлeд няĸoлĸoгoдишни пpoцeдypи peшeниeтo нa Eвpoпeйcĸия cъд зa пpaвaтa нa чoвeĸa дефинитивно бе в нейна изгода през лятото на 2016 година Европейските мaгиcтpaтитe й пpиcъдиxa 430 xиляди eвpo oбeзщeтeниe зa пpeтъpпeнитe cтpaдaния и нecгoди. C нaтpyпaлитe ce мeждyвpeмeннo лиxви cyмaтa, ĸoятo дъpжaвaтa изплaти нa вдoвицaтa, нaбъбнa дo eдин милиoн лeвa. Повече от 15 години Ангелина живее дружно със сина си Косьо-младши в мезонет в влиятелния лондонски квартал Кенсинтън, в съседство с жилището на починалата лейди Даяна.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР