Замък на шест етажа, разположен в местността Акабира в провинция

...
Замък на шест етажа, разположен в местността Акабира в провинция
Коментари Харесай

В Япония пуснаха за продажба цял замък, цената му – по-евтина от жилище в София

Замък на шест етажа, ситуиран в местността Акабира в провинция Хокайдо в Япония, се продава на цена от 61 хиляди евро. Теренът включва обща повърхност от 5045 квадратни метра, от която замъкът заема 1571 кв. м.

Сградата, издигната през 1991 година, е била благосъстоятелност на мъж, който е държал фабрика за произвеждане на обичайни японски кукли, който обаче фалирал поради почналия спад на раждаемостта в страната, а конкуренцията от Китай тотално заличила бизнеса му.

Брокерът Стивън Ъндърууд уточни пред организация ЕФЕ, че парцелът е финансово наличен за всеки и „ не е нужно да си свръхбогат, с цел да си го позволиш “.

По думите му постройката и принадлежащия към него терен могат да се развият в някое бизнес начинание, като да вземем за пример бутиков хотел, тематичен парк или даже кафене.

От брокерската организация, която продава замъка, обясниха, че разноските за ремонт на постройката ще варират според от това какво желае да направи новият му притежател.

Ако просто желаете да подредите градината, да поставите малко трева и да засадите няколко черешови дръвчета и да отворите кафене долу, това не би трябвало да е повече от пет милиона йени (около 30 000 евро), добави Ъндърууд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР