Зам.-председателят на парламента Ива Митева (ИТН) също проговори днес дали

...
Зам.-председателят на парламента Ива Митева (ИТН) също проговори днес дали
Коментари Харесай

Ива Митева с оферта към Христо Иванов.Условие за връщане в преговорите

Зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева (ИТН) също проговори през днешния ден дали има късмет партията на Слави Трифонов да се върне в договарянията за кабинет. Тя изясни за какво партията постави завършек на диалозите и уточни едно значимо изискване, с цел да седне още веднъж на масата за съвещания.

" След обстановката от петък възможностите за сформиране на кабинет са дребни ”, безапелационна бе Митева, която даде изявление за БНР. Но въпреки всичко съобщи: „ Христо Иванов трябваше да изиска амнистия от Има Такъв Народ, да забележим дали можем да създадем финален опит нещо да се поправи. ”.

Излязохме от обединението поради счупеното доверие. Влизаме в разговор, бяхме откровени, а в това време те подмолно се договарят. Разбрах, че не ни почитат, че не ни считат за равносилен сътрудник. Доверието и разговорът, които искахме да възстановим, не се получиха... Чуваме единствено едни обвинявания - клиширани изречения, няма доказателства за нищо, безапелационна бе Митева.

" Искахме този кабинет да се случи. Има Такъв Народ се държаха извънредно градивно, диалогично... Не мога да схвана за какво е това фиксиране върху фигурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. Ние сме зачеркнали името на Бойко Рашков, тъй като това е управническа стратегия. В такава стратегия да стои името на съответен човек е необичайно. Ние сме записали - да се размени с " номиниране за Бойко Рашков ". Ние казахме, че ще го подкрепим за ръководител на КПКОНПИ. Ако бъде направено предлагането за Бойко Рашков и Народното събрание работи, ние ще го подкрепим ", разяснява още Ива Митева.  ИТН ще поддържа антикорупционния закон, откакто бъдат направени всички оферти, сподели тя.

" Вече ме е позор да гласоподавам закони, които са непрофесионални ", съобщи Ива Митева. По думите ѝ, в случай че няма опция за сформиране на кабинет, мандатът би трябвало да бъде върнат и да се премине към предварителни избори.

Митева добави, че мандатоносителят би трябвало да организира диалог с парламентарно показаните партии дали да се удължи мандата, с цел да може Народното събрание да вземе належащи решения. " Най-спешно е решаването на въпроса за ръководител на КЕВР ", счита Митева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР