Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин намекна от Ямбол, че

...
Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин намекна от Ямбол, че
Коментари Харесай

БСП видя сглобена коалиция за кабинета, ДПС и Янев били за Габровски

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин загатна от Ямбол, че парламентарната коалиция за кабинет на ГЕРБ отпред с неврохирурга проф. Николай Габровски е към този момент съединена. Индикациите за левицата идвали от Движение за права и свободи и Български напредък на Стефан Янев, които съгласно Вигенин клонели към поддръжка на оферти през днешния ден състав в залата тази седмица. 



Правителството на професор Габровски е допустимо да бъде гласувано, в случай че не всички народни представители са в залата, подсети бесепарят.

Той посочи, представен от БНР, че 24-мата депутати от Българска социалистическа партия са твърдо " срещу " мандата на ГЕРБ, само че не било ясно по какъв начин ще гласоподава неотдавна изключеният от групата Явор Божанков.

Вигенин твърди, че Движение за права и свободи и Български напредък дават индикации за поддръжка на кабинет мандата на ГЕРБ.

" Трите партии дружно имат 115 депутати при цялостна готовност, което значи, че със 115 гласа това държавно управление може да мине, в случай че не всички народни представители са в зала. Т.е., в случай че 11 отсъстват, тези 115 могат да създадат държавно управление. Предстои да забележим кои депутати няма да са взала тази седмица, това също ще даде някаква индикация ", сметнал е социалистът. 

Вигенин предвижда, че при неуспех на първия мандат, няма да има поддръжка и за втория, само че има късмет за сформиране при третия мандат.

" Единствената опция да има държавно управление, въпреки и за прочут интервал, е то да бъде експертно и то да предложи съответна стратегия за съответен период ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР