Зам. областният управител присъства днес на символичното откриване на изцяло

...
Зам. областният управител присъства днес на символичното откриване на изцяло
Коментари Харесай

Откриха реновираната сграда на две старозагорски гимназии

Зам. регионалният шеф участва през днешния ден на символичното разкриване на напълно реновираната постройка на две старозагорски гимназии – ПГЕТ „Г.С. Раковски“ и ПГЕ „Джон Атанасов“.  

Гости на събитието бяха зам.-кметът Иванка Сотирова, ръководителят на ТПП-Стара Загора Олег Стоилов, сегашни и някогашни преподаватели в двете учебни заведения, възпитаници. 

Сградата, както и общежитието на ПГЕТ „Г.С.Раковски“, са актуализирани по Проект за възобновяване и рационализация на районната просветителна инфраструктура, финансиран от Европейски Съюз. Цялата стойност на плана, който се осъществя в няколко области на България, е 15 058 000 лева За постройката на гимназиите и за общежитието са отделени над 1.3 млн.лв.

Тържеството по случай откриването стартира с церемониален водосвет, за здраве и благополучие отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от епархията. С привет към присъстващите се обърнаха зам. регионалният шеф, зам.-кметът и шефовете на двете учебни заведения. Любомир Желев пожела на учителите и техните възпитаници да реализират доста триумфи в обновената постройка.

Деца от фолклорен отбор зарадваха участниците в тържеството с танцови осъществявания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР