Зам.-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инж. Петър Петров посети

...
Зам.-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инж. Петър Петров посети
Коментари Харесай

Мартенски благотворителен базар отвори врати в Асеновград

Зам.-кметът по филантропични действия в Асеновград инж. Петър Петров посети мартенския благотворителен базар в помощ на Дневен център за деца с увреждания към Комплекс за обществени услуги в града. Мартениците са направени от сръчните ръце на потребителите на услугата. Базарът е спретнат във фоайето на Исторически музей – Асеновград.
 
Тази година самодейността е под мотото " Мартенички пъстри всеки да си върже ". Всеки, който желае да поддържа младите създатели и техните сръчни ръчички, може да го направи, като си закупи мартеници от базара. Средствата, които ще бъдат събрани, ще се употребяват за потребностите на децата от центъра.
 
Инж. Петров бе измежду специфичните посетител на благородната идея. " Искам да благодаря на възпитателите за грижите, които поставят за децата. Те в действителност са се постарали и са изработили доста красиви и забавни мартеници, обичайни за наближаващия празник. Призовавам жителите и гостите на Асеновград да посетят базара и да се включат като благодетели в помощ на потребителите. Мартеничките са на алегорични цени. Целта е да се помогне на децата. Ще употребявам случая да благодаря и на чиновниците на музея за съдействието и за следващ път дейното им включване в благотворителните начинания, които се провеждат. Важно е да ценим труда на децата и кой с каквото може да им помогне ", обърна се към присъстващите зам.-кметът.
 
Поводът за откриването на мартенския базар е идния 1-ви март, или – посрещането на Баба Марта. По-голямата част от изделията са направени от децата, благодарение на техните възпитатели.
 
Има и други, които са направени ръчно от другари на дневния център, като Златка Атанасова от с. Долнослав. Тя е изработила част от мартеничките и ги е дарила за благотворителния базар.
 
Кичка Симеонова – чиновник на музея в Кърджали - също е изработила разнообразни мартенски творения и ги е изпратила за тази идея. Базарът ще остане до привършване на количествата продукти или до първите дни на март, заяви Надя Янкова – организатор в Исторически музей – Асеновград.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР