Заловени са двама имигранти в ТИР, които искали да преминат

...
Заловени са двама имигранти в ТИР, които искали да преминат
Коментари Харесай

Не са извънземни, на границата на България с Турция хванаха опаковани във фолио мигранти

Заловени са двама имигранти в ТИР, които желали да преминат незаконно в България от Одрин, увити с облекла от алуминиево фолио. Мярката била да попречат на рентгеновото устройство да открие телесната им топлота, оповестява Българска телеграфна агенция. Те са били хванати през вчерашния ден на граничният пункт Хамзабейли, от който се минава към Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово в България.

Камионът е бил ориентиран към рентгеновия уред за инспекция. При сканирането в ремаркето на камиона са открити и хванати двамата незаконни бежанци.

Шофьорът на камиона е арестуван, а двамата, които са без документи да идентичност, са предадени на провинциалната дирекция за ръководство на имиграцията.

Води се следствие по случая. Властите се пробват да открият самоличността на бежанците, с цел да стартират процедура по изгонването им в Турция. Срещу водача на камиона е заведено разследване за подкрепяне на незаконната миграция. Изяснява се дали нередовните пасажери са влезнали в транспортното средство със знанието на лидера, или са се вмъкнали до момента в който той е почивал, преди да доближи граничния пункт.

Със усилването на контрола на българските ГКПП-та с Турция, поради Шенген, през последните седмици се образува към 17 километрова опашка на пътя преди границата.

Шофьорите на камиони, които идват на турския граничен пункт Хамзабейли, с цел да преминат в България с товарите, който придвижват от Турция за Европа се оплакват от мудна обработка на камионите от българска страна.

ТИР паркът в Хамзабейли, работи с цялостен потенциал и към този момент е напълнен със 750 транспортни средства. Шофьорите се оплакват, че чакат на опашката до границата с часове.

Водачите се жалват, че имат проблем и с незаконните имигранти които се пробват да се промъкнат неусетно в транспортните средства на опашката. Мигрантите се качват в ТИР-овете като, режат или късат покривалата на камионите.

Шофьорите се постанова да патрулират за сметка на почивката си.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР