Заличаването на регистрацията на българския културен център в Битоля от

...
Заличаването на регистрацията на българския културен център в Битоля от
Коментари Харесай

Политолог за заличения клуб в Битоля: Заради демонстрация на наивността

Заличаването на регистрацията на българския културен център в Битоля от Централния указател на Република Северна Македония е проява на наивността на българските политици от лятото на 2022 година Това сподели за  " Фокус “ политологът Борислав Ангелов. " Тогава в 47-ото Народно заседание с гласовете на Политическа партия, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Демократична България на 24 юни се даде зелена светлина за започване на договарянията на Европейски Съюз със Скопие. Народните представители одобриха предлагането Христо Иванов от Демократична България, като преди този момент не бяха признати предложенията на Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи и Десислава Атанасова от ГЕРБ “, напомни той.

" Помните ли по какъв начин това се представяше на масата като единственото вярно решение, като ценностен европейски избор, като наш исторически дълг надали не към Република Северна Македония, удар против пещерния шовинизъм и така нататък? Как след него нещата ще се преобърнат на 180 градуса отвъд Деве Баир и ще стартират да ни обичат, по какъв начин ще изчезне езикът на омразата, а жителите с българско съзнание ще се усещат по-сигурни и свободни “, сподели още политологът.

" Обясняваше ни се по какъв начин ще смачкаме веднъж и вечно македонизма построен на антибългарска основа. Не бяха чути и гласовете, че френското предложение може и да е положително, само че то не ни дава задоволително гаранции за отбрана на националните ползи и на жителите с българско съзнание в Република Северна Македония “, добави Ангелов.

По думите му това е и образец до каква степен води безкритичното мислене в българската политика от идващите извън хрумвания, оферти и препоръки било то от Париж, Берлин, Брюксел или Вашингтон. 

Както ви съобщихме и преди дни, С дружение културен център " Иван Михайлов " е премахнат от Централния указател , демонстрира информация на страницата на регистъра на Република Северна Македония.

Напомянме, че това се случи на фона на уверението на македонското МВнР от средата на март, че на никого не е отказано правото на сдружаване .

Анализатори предвиждат още български клубове в РСМ да последват ориста на  " Иван Михайлов ". Остават да висят редица въпроси, измежду които: Какви съседи имаме и за какво сме ги заслужили? Това ли е пътят, по който почтено могат да поемат в устрема си за европейско бъдеще?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР