Залесителната акция в Стара Загора, която беше обявена в края

...
Залесителната акция в Стара Загора, която беше обявена в края
Коментари Харесай

Залесителна акция ще има утре в Стара Загора 

Залесителната акция в Стара Загора, която беше оповестена в края на септември, ще се организира на следващия ден, 9 ноември. За искащите да се включат в засаждането и развъждането на нова гора в региона на кв. „ Дъбрава “ - местностите Зайчева поляна и Магарешка поляна , от община Стара Загора е обезпечен безвъзмезден превоз . Първите рейсове ще тръгнат в 9 часа от паркинга зад Драматичен спектакъл „ Гео Милев "   и ще се движат през половин час до 16 часа. 
Целта на самодейността е всяка година да се засаждат минимум 10 хиляди дъбови фиданки , с цел да се добави горският фонд и да се озеленят пространствата, които пострадаха по време на пожарите през 2007 година. 
Идеята за него е на кмета Живко Тодоров, а зад идеята сплотяват старания общинската администрация, Регионалната дирекция на горите, Държавното горско стопанство и Спасителният център за диви животни „ Зелени балкани “. Досега присъединяване в засаждането и развъждането на гора са декларирали представители на локални и държавни институции, учебни заведения, разнообразни организации от Стара Загора и жители.  
Технологията за засаждане на фиданките ще се коментира на място от експерти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР