Заледяванията се обработват от много рано тази сутрин от Агенция

...
Заледяванията се обработват от много рано тази сутрин от Агенция
Коментари Харесай

Инженер от АПИ: Пътищата в страната са проходими

Заледяванията се обработват от доста рано тази заран от Агенция " Пътна инфраструктура ", сподели в ефира на БТВ инженер Даниел Иваничков.

" Състоянието на пътищата по главните артерии, най-натоварените, е изцяло проходимо. Без следи от снежната завивка натрупала се през двата дни. Остава стеснен за товарно придвижване секторът от Пазарджик до Доспат. И по отношение на ПТП на Прохода на Републиката в старозагорската част сега е лимитирано тежкотоварното придвижване. Състоянието е много положително и няма усложнения.

Състоянието на автомагистрали Хемус, Струма и Тракия е положително. В събота вечерта имаше затруднения по отношение на камиони, навлезли макар възбраната. Беше нужен период от 40 минути да се възвърне тотално положението на настилката. Апелирам водачите да съблюдават напътствията на Пътна полиция и на поддържащите сдружения.

Цялата републиканска мрежа на основни места с табели, на които написа текст за деликатно шофиране. При тежка конюнктура сменяме текста с нужния.

В момента всички проходи са в положително положение. Маркировката се износва при тях малко по-бързо поради потреблението на пясъци. За разлика от автомагистралите, където се употребява сол и калциев хлорид за почистването, проходите се характеризират с огромен надлъжен надолнище и се употребява и пясък, с цел да даде сцепление. Следователно триенето износва маркировката. При температури над 5 градуса и изсъхнало време ще възстановим маркировката ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР