Зала „Дунав“ в Русе ще бъде домакин на VIII Националeн

...
Зала „Дунав“ в Русе ще бъде домакин на VIII Националeн
Коментари Харесай

Фолклорен фестивал среща любители на народни танци в Русе

Зала „ Дунав “ в Русе ще бъде хазаин на VIII Националeн фестивал на школи и клубове за фенове, учещи български национални танци „ Русчуклийска среща “. Надиграването ще стартира от 10 часа на 23 март и ще премине под патронажа на градоначалника на Русе Пламен Стоилов. Организатор и хазаин на проявата е Танцова школа „ Играорци “.
Над 500 души от София, Стара Загора, Ботевград, Мадан, Своге и Елена ще разкрият благосъстоянието на българския фолклор от разнообразни географски области.
Авторитетно жури, в състав ръководител на журито – проф. доктор Даниела Дженева – зам. ректор на АМТИИ, гр. Пловдив и основен живописен началник на Фолклорен отбор „ Тракия “, проф. доктор Антон Андонов – началник катедра „ Българска национална хореография “ при АМТИИ, доктор Петьо Кръстев – помощник към Българска академия на науките, ще стимулира най-хубавите на сцената, като раздаде 19 разнообразни награди.
Фолклорната конкуренция ще бъде оценена в три стадия . За начало участниците ще изпълнят две достоверни хора по собствен избор, като едното ще бъде от региона, от която е групата.
Под тематиката „ Играете каквото Ви душа сака “ и в такта на размер 11/16 ще премине вторият стадий, в който клубовете ще покажат майсторство и автентичност. Специалистите ще наблюдават за разработка на хоро, откъс от дивертисментен танц, сюжетно или тематично обиграване. Третият стадий ще дефинира Мис и Мистър „ Русчуклийска среща 2019 “, които ще се надиграват на обичайната ръченица.
Финален акомпанимент на дребния фолклорен празник ще сложи със специфичен приветствен концерт ФТТ „ Найден Киров “, с основен живописен началник Богдан Донев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР