Закуската е най-важното ядене за целия ден, обичат да казват

...
Закуската е най-важното ядене за целия ден, обичат да казват
Коментари Харесай

Три страхотни рецепти за вкусна закуска

Закуската е най-важното ястие за целия ден, обичат да споделят лекари и диетолози. Започнете ли деня с хубава и здравословна закуска, значи сте създали първата крачка към сполучливия и потребен ден.

Ние ви предлагаме 6 лесни предписания за утринна закуска, вкусна и несъмнено, здравословна..

Принцеси с кайма и кашкавал

Продукти:

2-3 филийки самун
масло
половин пакетче (0.5 кг) кайма
150 г кашкавал
чубрица

Приготвяне:

Най-простата рецепта за принцеси, само че и най-вкусна и бърза е: взимате няколко филийки самун (колкото индивида ще закусвате), намазвате филийките с масло. След това размесвате каймата с рендосания авансово кашкавал. Смесвате ги хубаво, с цел да се разнесе кашкавалът на всички места и по-късно полагате сместа върху филиите. Старайте се пластът да не е прекомерно пълен, тъй като това въпреки всичко е кайма и ще ви стане тежко. След това слагате принцесите в авансово загрятата фурна и печете към 10-15 минути. Следете принцесите непрестанно, тъй като доста бързо могат да прегорят.

Еврейски соленки с маслини

Продукти:

2 ч. ч. брашно + още малко за омесването
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
За плънката:
1 яйце
дребна бучка (60-80 г) сирене
5-6 маслини, обезкостилкостени

Приготвяне:

Замесете меко тесто от съставките. В обособена купа натрошете сиренето, прибавете яйцето и маслините и разбъркайте добре.
Разточете фино тестото – на 3-5 мм и благодарение на чаша изрежете кръгче.
В средата му поставете от плънката, прегънете на две и с вилица минете края, с цел да се образува затворено джобче. Поставете в тава върху хартия за печене. По предпочитание намажете с жълтък.
Печете към 16-20 минути (до зарозовяване) на 180 градуса. Продуктите са за 25 броя.

Тутманик с крема сирене

Продукти:

600-700 г брашно
2 яйца
1 кубче квас
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. оцет
1 суп. лъж. олио
400 мл прясно мляко (може и на половина вода)

Приготвяне:

От изброените артикули се омесва меко тесто и се оставя да втаса за 1час. През това време подготвям плънката, като запържвам 1 глава лук и 1 глава праз лук. След това прибавям 250 г кайма, нарязани на дребни кубчета 7-8 приблизително огромни картофа, запържвам и досипвам вода. Задушавам до момента в който омекнат картофите. Подправям с чубрица и червен пипер, разбърниквам и смъквам от котлона. Отделям една топка от тестото, а останалото го разточвам на кора, по-голяма от тавата. Изсипвам върху нея плънката, разпростирам хубаво и намазвам с 1 кутия сирене крема, отмерено. Захлупвам с кората излизаща от тавата и с останалата топка тесто. Оставям да втаса и намазвам с кисело мляко. Пече се на умерена фурна. След като се изпече, мажа с масло.

Източник: az-jenata.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР