Закуската е най-важното хранене за деня. И същевременно онзи момент,

...
Закуската е най-важното хранене за деня. И същевременно онзи момент,
Коментари Харесай

Идеи за здравословни и засищащи закуски

Закуската е най-важното хранене за деня. И в същото време оня миг, който може да ни даде сили в средата на деня, когато изтощението се оказва по-силно от желанието ни свършим нещо потребно.

Да, дребните междинни закуски са също толкоз значими колкото първото щедро ядене за деня. Ето за какво не трябва да ги подценяваме.

Закуската като събитие не е ново нещо. Според откривателите на първо време тя се състои от естествени храни като ябълки, грозде, мед, накиснато жито. Нещо леко и потребно. Но бързо се трансформира в промишленост. Затова и през днешния ден се оферират толкоз доста закуски по магазините.

Проблемът с тях е, че съдържат огромни количества модифицирана захар или други нездравословни подсладители. А, както знаем, не са другари на нашето тяло.

От друга страна, не е по никакъв начин комплицирано сами да си приготвим нещо вкусно и здравословно за закуска. Нещо, което да ни зареди с сила в идващите часове, само че да не ни оставя с възприятие за тежест в стомаха.

С тази цел в идващите редове ви представяме някои забавни и здравословни хрумвания за закуска.

Ябълки с фъстъчено масло

Всички сме чували за прословутия сандвич с фъстъчено масло. Но в случай че търсите безглутенов вид на тази класика, може просто да разрежете цяла ябълка на филии и да ги намажете с обичания лешников тахан или фъстъчено масло. Сами ще оцените кулинарните достолепия на тази засищаща и здравословна закуска.

Банан с лешников тахан

Единственото, което би трябвало да извършите, е да смачкате банан с вилица и да го сместите с тахана. По предпочитание може да добавите и кокосови стърготини. Имате един прелестен веган крем за здравословна закуска.

Тост с авокадо

Нуждата от повече фибри денем не би трябвало да остава на назад във времето. За задачата ще ви помогне апетитен тост с авокадо. Какво ви е нужно. Просто една или две филии с пълнозърнест самун. Можете да ги намажете с веган пастет от авокадо, който сами сте си приготвили. За него пък би трябвало единствено да обелите и пасирате зрял плод и да го овкусите с малко зехтин, сол, оцет и зелени подправки.

Вижте в галерията ни още хрумвания за вкусни и здравословни закуски.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР