Законопроектите на ДПС, забраняващи парите от джипката и „ин хаус”

...
Законопроектите на ДПС, забраняващи парите от джипката и „ин хаус”
Коментари Харесай

Хамид: Управляващите бягат от законите ни за забрана на парите от джипката и ин хаус процедурите

Законопроектите на Движение за права и свободи, забраняващи парите от джипката и „ ин хаус” процедурите, още не са включени в дневния ред на отрасловите парламентарни комисии, макар че са подадени в Народното събрание още през януари. Това разгласи от парламентарната естрада зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, представен от пресцентъра на партията.

На 19 януари внесохме два законопроекта - Закон за изменение на закона на публичните поръчки и Закон за изменение на обществените финанси. През цялата акция всички се упражнявахте по какъв начин не желаете „ ин хаус “ процедури, по какъв начин не желаете да се раздават пари от джипката. До ден сегашен обаче тези законопроекти не са включвани в дневния ред на съответните комисии, възмути се Хамид. И се обърна към ръководителя на Народно събрание Никола Минчев: „ Моля да упражните целия си престиж и да поговорите с ръководителите на тези комисии да включат въпросните законопроекти”.

Хамид Хамид даде и образец. Точка 8 от дневния ред на Народното събрание за тази седмица е Законопроектът за изменение и допълнение на закона за Министерство на вътрешните работи, импортиран на 22 февруари - месец след законопроектите на Движение за права и свободи. Но към този момент е минал през комисия и е в дневния ред на Народното събрание.

Моля ви да не разделяме законопроектите тези на опозицията и тези ръководещото болшинство. Да не прилагаме двойни стандарти, прикани Хамид Хамид.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР