Законопроектът, с който се ратифицира и влиза в сила Договорът

...
Законопроектът, с който се ратифицира и влиза в сила Договорът
Коментари Харесай

Внесоха законопроекта за ратификацията на Договора от Преспа в гръцкия парламент

Законопроектът, с който се ратифицира и влиза в действие Договорът от Преспа беше показан в гръцкия парламент. Вероятно в понеделник документът ще бъде прегледан от комисията по национална защита и външни работи и се чака да бъде гласуван до петък.
Законопроектът на Министерството на външните работи на Гърция е озаглавен " Ратифициране на окончателното съглашение за разрешаване на разликите, посочени в решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации 817 (1993) и 845 (1993), преустановяване на Временното съглашение от 1995 година и определяне на стратегическо партньорство сред страните ” и се състои от 3 члена, съобщи БГНЕС.
Първият член е подписаното съглашение от Преспа, вторият се отнася до повишение ранга на Службата за връзка в Скопие в посолство и на Службата за консулски, стопански и търговски каузи в Битоля в сан на Генерално консулство. Третият член постановява, че законът влиза в действие след публикуването му в Държавен вестник.
Законопроектът от 18 януари 2019 година беше подписан от гръцкия министър председател Алексис Ципрас и министри от неговото държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР