Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт

...
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт
Коментари Харесай

На второ четене: Промени в закона за съдебната власт подкрепи правната комисия

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт поддържа на второ четене парламентарната комисия по правна въпроси. Вносител е Министерският съвет.

Миналата седмица парламентът гласоподава на първо четене промените. По-рано през днешния ден комисията поддържа на второ четене промени, предвиждащи механизъм за следствие на основния прокурор.

Промените уреждат пълномощието на съответната гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) за приемане на Кодекс за етично държание на българските съдии, надлежно Кодекс за етично държание на българските прокурори и следователи, като се регистрират спецификите на съдийската и прокурорската гилдия и разликите в професионалния статус и служебните отговорности на магистратите. Предвижда се в едномесечен период от влизането в действие на промените съответната гилдия да одобри кодекса и да внесе етичните правила за одобрение от пленума на Висш съдебен съвет.

Комисията одобри единомислещо да разпореди на министъра на стопанската система и промишлеността да предприеме всички нужни дейности пред " Централен депозитар " АД по вписването на безналичните акции от Община Варна в интерес на страната от капитала на " Международен панаир Пловдив ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР