Законите в момента се творят непрофесионално, популистки . Законът за

...
Законите в момента се творят непрофесионално, популистки . Законът за
Коментари Харесай

ГЕРДЖИКОВ ГНЕВЕН НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Чудя се как ни държат още като член на ЕС?!

Законите сега се творят непрофесионално, популистки. Законът за КТБ е очевидно противоконституционен. Ачик-ачик. Налага се със задна дата. Това нещо в белия свят го няма, сподели засегнат някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков по БТВ.

Това е тъпчене на обикновени правни правила. Обаче у нас върви. Ние непрестанно си нарушаваме Конституцията. Ходят ли всички на учебно заведение? Не. Имаме една фасада за Конституция и това е. Чудя се по какъв начин ни държат още като член на Европейски Съюз?! Популизмът смачква професионализма. Чувствам се ненужен. Ние нямаме почит към професионализма.

Един популизъм отвред те гази, като спри та гледай!

Хората от дребните обитаеми места не се усещат предпазени. Някои са виждали служител на реда единствено на картинка. Министерство на вътрешните работи не е в положение да обезпечи сигурност. Разбирам настояванията на кметовете да могат да наемат частна защита. Наказателното право наподобява на дреха, където кръпките са повече, в сравнение с самата дреха. Имаме неприятен Наказателен кодекс. Общата част е чудесна, само че специфичната част - не. Това не води до непоклатимост в връзките в България.

Бившият длъжностен министър председател разкри и, че на два пъти е бил жертва на опит за телефонна машинация. Вторият път е бил изключително жесток.

„ Последния път ми желаеха 20 хиляди лева, другояче щяха да убият жена ми и мен “, описа той. „ Първо ни дадоха ни телефон, на който да се обадим, в случай че някой ни желае пари... “, добави той. По думите му, схемата била комплицирана и заплетена. Той сподели, че не желае да се връща към нея и да изпада в детайлности. Той също по този начин и не описа и какво е направил за противодействието на телефоните измами, до момента в който е бил във властта.

Държавата не може с господарски акт да влиза в ЧЕЗ.

Напоследък много ни удрят с арбитражи по главите. Трябва да се съблюдават законите. Не си вършим нещата както би трябвало. Демонстрираме, че не почитаме правото. Професионализмът е изтикан в ъгъла. Трябва да се даде повече доверие на експертите, в сравнение с популистите.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР