„Законът за колекторите мина на първо четене в пленарна зала

...
„Законът за колекторите мина на първо четене в пленарна зала
Коментари Харесай

Явор Божанков: Законът за колекторите бе приет въпреки яростната съпротива на опозицията


„ Законът за колекторите мина на първо четене в пленарна зала – с поддръжката на болшинството и макар гневната опозиция на Възраждане и ГЕРБ. Той не бе признат толкоз години, през които българските жители бяха оставени на произвола на съмнителни престъпни субекти да ги тормозят когато и да е, както и да ги унижават пред техните фамилии, а въпреки това жителите до в този момент не можеха да се защитят заради неналичието на правна наредба. Днес видяхме, че ГЕРБ и Възраждане доста държат това да остане по този начин. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на Bulgaria on AIR.

По думите му в признатия на първо четене Закон за колекторите се контролират 3 доста значими тематики. „ На първо място длъжниците би трябвало бъдат съответно уведомявани за всяка смяна – прекачване на вземането, неговия размер, а също по този начин всички дължими лихви и такси. От там нататък реда по който комуникира купувача на дълга с кредитора – какъв брой пъти, по какъв начин и по какъв метод може да го търси и по какъв начин може да се отбрани длъжника. Също по този начин условие за капитала на тези сдружения, тъй като те притискат длъжниците, само че когато хората завоюват в съда се оказва, че колектора е някаква куха компания и пострадалите няма кого да осъдят. Но в този момент към този момент има условие за най-малко половин милион лв. капитал и са въведени тежки административни наказания при нарушаване “, добави Божанков.

Депутатът от левицата разяснява и обстоятелството, че при Омбудсмана има над 50 хиляди тъжби против колекторските компании, които са от жители, против които е бил упражняван произвол и акцентира, че на това към този момент е комплициран край и то в един изключително труд за страната ни и хората миг.

„ Ние поехме ръководството на България в един куп рецесии, както и след едно неприятно 12 годишно ръководство “, безапелационен бе Божанков по отношение на настоящата обстановка в страната ни и добави, че още преди месец социалистите са планува да има актуализация на бюджета през юли.

„ Въведоха се коронавирус добавки към пенсиите, които ще бъдат конвертирани в инфлационни такива и също по този начин е значимо всички тези пенсии да бъдат обновени със средноосигурителен приход от 2020-та или 2021-вя година. Предлагаме и необлагаем най-малко върху приходите, който е значима обществена политика и ще коства на бюджета към 1.4 милиарда лв.. В същото време излиза наяве, че ББР през годините е раздала на близки до Борисов и ГЕРБ заеми за близо милиард лв., които сега се оказват неприятни заеми и те не могат да бъдат събрани. Това са парите за една мощна обществена политика като необлагаемия най-малко. Обсъждаме и понижаване на ДДС-то върху артикули от първа нужда, както и на контролирани артикули като медикаментите “, съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ по отношение на ограниченията в обществената сфера и добави, че също по този начин се планува облагане на свръхпечалбите в енергийния бранш, както и нарастване на минималната работна заплата от 710 на 760 лв..

Според него други вероятни политики са намаляването на Данък добавена стойност и данък за избрани артикули, както и увеличение на прага за регистрация по Данък добавена стойност да бъде изменен от 50 на 100 хиляди лв.. „ Намалените изсветляват бранша, подтикват потреблението и вършат по този начин, че повече пари да остават в популацията “, добави Божанков.

Народният представител от левицата избрани като безусловно популистки предложенията на Възраждане за нулеви ставки върху редица артикули, тъй като съгласно него даже самите те знаят, че това е невероятно.

„ Ето хората, които строят пътища излизаха няколко пъти на митинг, само че е огромна тематика по какъв начин те са работили обратно в годините. Харчени са стотици милиони без публични поръчки. Виждаме, че макар всички рецесии бюджета е на плюс и има пари, които ние преразпределяме. Това стана, тъй като спряхме огромна част от схемите, които съществуваха по времето на ГЕРБ “, това съобщи Божанков по отношение на зародилите митинги и напрежението сред превозвачите и държавното управление.

В умозаключение той сподели, че обединението е имала два избора – дали да опита да сплоти извънредно разнообразни политически субекти или да се продължи по пътя на политическата рецесия, а последните дейности и офанзиви от страна на президента против Корнелия Нинова и държавното управление дефинира като неразбираеми. „ Аз не разбирам дейностите на Радев, който в Полша осъжда остро съветската експанзия и желае ефикасни наказания против Русия, както и подсилване на фланга, а в България употребява радикално друга изразителност за войната “, довърши Явор Божанков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР