Законът на привличането, на пръв поглед, изглежда елементарен. Подобното привлича

...
Законът на привличането, на пръв поглед, изглежда елементарен. Подобното привлича
Коментари Харесай

Законът на Привличането: „Колкото по-спокоен става човек, толкова по- велики стават неговите успехи!“

 Законът на привличането, на пръв взор, наподобява обикновен. Подобното притегля сходно. Привличаме всичко това, за което мислим (искаме, усещаме, вярваме). А в действителност словото е най-мощното оръжие на цялата планета.

Независимо от това, този закон е доста по-дълбок и по-могъщ. Първо, незабавно ще отбележа, че този закон не е някакво изобретение или иновация на пазара на „ контрола над разсъдъка “. Хората знаят за него от незапомнени времена, макар че може би не са били наясно с това.

Всички сме били очевидци, когато в историята на човечеството той е работил по подобен метод, че не ни остава нищо друго с изключение на да извикаме: „ Аха! “

Той ни кара да замръзваме в неразбиране: А за какво да не го използваме всеки ден? Толкова е елементарно! Признавам си, аз също виках „ Аха! “, когато четях творбите на Естер Хикс и гледах кино лентата „ Тайната “.   Всичко, което направих, бе да го приложа на процедура. И за следващ път се убедих, че работи.

Нека създадем къса екскурзия в историята. Ако се върнем 100 години обратно, ще открием, че през 1906 година Уилям Уокър Аткинсън написа книга, наречена „ Законът за привличането и силата на мисълта “. Звучи познато, нали? Нека ви напомня, че американският правист, издател, публицист, преводач, както и окултистът Аткинсън, е написал доста книги и е бил прочут с псевдонимите Терон Дюмон, Йог Рамачарака и други.

Той се увличал от концепциите на придвижването „ Ново мислене “, които му помогнали да преодолява упадъка на силите си, породен от изтощеност и стрес. Повечето почитатели на това придвижване ползвали закона на привличането на процедура и това работило! Някой забогатял с негова помощ, други намерили своето благополучие в света на нематериалното.

Всички участници в придвижването били единни в едно: те признавали, че един от най-важните и ефикасни принадлежности за реализиране на цели, е човешкият разсъдък.

Те се управляват от следните правила:

Висшият разсъдък или Бог е всемогъщ.
Духът е същинската същина.
Божествените мисли водят до събуждане.
Всички болести пораждат в началото в мозъка.
Добрите мисли лекуват.

Почти по същото време писателят Лев Толстой живее и работи в Русия, а  въодушевява различен създател, Джеймс Алън. Последният написа:

„ Колкото по-спокоен е човек, толкоз по-успешен, авторитетен и по-силен става. Спокойствието е една от най-красивите перли на мъдростта. „

Между другото, Алън водел доста аскетичен метод на живот, тъкмо като своя кумир – Лев Толстой.

Отбелязвам, че огромният немски публицист, мъдрец и мъдрец Гьоте също е вярвал в закона на привличането. Той споделя:

„ Каквото и да желаете да извършите и за каквото и да мечтаете, действайте. В дързостта – има и талантливост, и мощ, и чудо. Незабавно действайте. „

Целият му живот се състоял от мистичност, просвета и литературни опуси. Между другото, за мнозина житейската история на Гьоте е доста по-интересна от романа му „ Страданията на младия Вертер “.

Дори Библията загатва закона за привличането! В Евангелие от Лука 11: 9-10 се споделя:

„ И Аз ви споделям: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори. “
„ Защото всеки, който желае получава; който търси, намира; и на оня, който хлопа, ще се отвори. “

Ако се задълбочим още повече в историята, ще намерим сходни думи и в съчиненията на древногръцкия мъдрец, доктор, общественик и духовник Емпедокъл от Акрагант. Той е написал:

„ Подобното се съединява като вода и вино, противоположното –  като вода и масло “.

Законът на привличането е разказан и от Буда:

„ Всичко, което имаме, е резултат от нашите мисли. Умът ни е това, което дефинира безусловно всичко в живота. Както мислим, такива ставаме. “

Кришна се стопира на този въпрос още по-подробно в  Бхагавад-гита (Песента на Бога), в шестата част на която той разсъждава върху въздействието на разсъдъка и мислите върху човешкия живот:

„ Трябва да сложим на работа личния си разсъдък, а не да отстъпваме и да се отхвърляме. Този, който е обуздал своя разсъдък, е получил като премия най-хубавия си другар – своя разсъдък. И в противен случай, този, който не е могъл да направи това, е получил рисков зложелател. Своя разсъдък “.

Имате право да интерпретирате по собствен метод тези думи, които са стигали до нас през вековете. Но не забравяйте, че всичките ви убеждения и отзиви фактически са артикул на разсъдъка. А до каква степен ще се сприятелите с тях, зависи напълно от вас.

Помислете за това: какъв брой пъти имаме вяра на всевъзможни нелепости, които, съгласно нас, би трябвало да ни донесат разцвет и благополучие. Така че за какво да не се опитаме веднъж най-малко, да фокусираме мислите си върху нещо стойностно, с цел да получим това, което желаеме и да променим живота си? Какво губим в последна сметка?

Ние фактически можем да променим всичко и да заживеем доста по-добър живот от настоящия. За задачата просто би трябвало да извършите три елементарни стъпки:

ДА ПОМОЛИТЕ

ДА ПОЛУЧИТЕ ОТГОВОР

ДА ПОЗВОЛИТЕ

Когато започнете да се ръководите от Закона на привличането в живота си, тогава за вас ще се отварят всички порти. Изведнъж ясно ще видите какъв брой елементарно можете   да извършите безусловно всичко, без значение какво сте замислили.

Превод на публикацията — THE LAW OF ATTRACTION: “The More Tranquil A Man Becomes, The Greater Is His Success… ”

Подсъзнанието може всичко! Мисли, изменящи ориста!

 

„ В нашето подсъзнание се крие мощ, способна да преобърне света. “ И това в действителност е по този начин, тъй като точно подсъзнанието, посредством интуицията, сънищата, предчувствията и чувствата, може да откри верните решения в…Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР