Законът, който ще започне да се прилага в рамките на

...
Законът, който ще започне да се прилага в рамките на
Коментари Харесай

ЕС забранява вноса на продукти, произведени чрез изсичането на дъждовни гори

Законът, който ще стартира да се ползва в границите на 18 до 24 месеца, влиза в действие, откакто страните от Европейски Съюз публично одобриха мярката през днешния ден след договаряния с Европейския парламент.

 

Германският министър на развиването Свеня Шулце приветства закона, като го назова " крайъгълен камък ".

 

Целта на възбраната за импорт е доста да се понижи обезлесяването на дъждовните гори по света, в това число в региона на Амазонка в Южна Америка.

 

" Основният мотор на световното обезлесяване и деградацията на горите е разширението на земеделските земи ", се споделя в изказване на страните членки на Европейски Съюз.

 

Според Европейския парламент 10 на 100 от обезлесяването сред 1990 година и 2020 година се дължи на потребителите в Европейски Съюз.

 

Според новото законодателство фирмите ще бъдат задължени да издават заявления за надлежна инспекция, че след 31 декември 2020 година не е изсечена или развалена гора за потребностите на техните артикули. Това важи и за производни артикули като шоколад, мебели или печатна хартия.

 

Нарушенията се санкционират с минимум 4 на 100 от годишния оборот на съответната компания в Европейски Съюз.

 

Екологичната организация " Световен фонд за отбрана на дивата природа " (WWF) прикани контролните органи в Германия, като да вземем за пример митниците, да бъдат доста засилени, тъй че нарушаванията да бъдат фактически наказвани.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР