Законът е ясен – отговорността е на организаторите и на

...
Законът е ясен – отговорността е на организаторите и на
Коментари Харесай

Терзиев: Не се очакваха провокации, отговорността е на организаторите и на МВР

Законът е явен – отговорността е на уредниците и на Министерство на вътрешните работи. Това написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев във връзка вчерашния митинг, заяви Българска телеграфна агенция.

Искам да уточня, че при съгласуването на митинга с мен, нито една от виновните институции не даде знак, че се чакат провокации и проблеми, уточни той. Терзиев посочи, че единствено при такива сигнали, информации и упования от органите на реда, кметът може да не съгласува събитието.

„ Болеше ме и като жител, и като кмет на София да виждам по какъв начин всичко към нас се унищожава, опожарява и чупи съзнателно “, разяснява той.

" Още нощес подредих регионът да бъде изцяло възобновен ", означи Терзиев и изясни, че спешните екипи на Столичната община са били на терен цяла нощ, а чиновниците им не са се прибрали при фамилиите си, с цел да се погрижат за възобновяване на вредите.

Над 80 детайла от градската инфраструктура са с открити вреди след вчерашните събития - счупени или изгорени колчета, контейнери и кошчета, кашпи, стоянки за колела, уточни Терзиев и добави, че е опожарен и автомобил на общинската полиция. Столичната община ще изиска от уредника на митинга да възвърне вредите по обществената инфраструктура, съобщи кметът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР